Soutěž Můj život v pěstounské rodině zná vítěze

Radní pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz ocenil vítěze výtvarné soutěže Můj život v pěstounské rodině. Soutěž vyhlašuje Plzeňský kraj ve spolupráci s neziskovými organizacemi, které doprovázejí pěstounské rodiny.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kromě trojice vítězů tradičních věkových kategorií letos porota udělila jednu zvláštní cenu, a to za tvůrčí přístup.

Do soutěže bylo v letošním roce odevzdáno celkem 91 kreseb. Samotné doprovázející organizace, kterými byly Akademie nadání, Diakonie Západ, Domus – Centrum pro rodinu, Latus pro rodinu, Salesiánské středisko mládeže Plzeň, Rozum a cit a Sdružení pěstounských rodin, vybraly do užšího kola 48 kreseb. Poté v každé kategorii odborná komise vyhodnotila tři nejzdařilejší výtvarná díla. Jejich malí autoři obdrželi hodnotné dárky, kterými pro nejmenší byly sestavy stavebnice Lego. Hodnotitelé dále rozhodli, že bude udělena i jedna zvláštní cena, a to za tvůrčí přístup. Zkrátka nepřišli ani ti, kteří nezískali ocenění za první tři místa, všichni účastníci výtvarné soutěže obdrželi malé dárky v podobě upomínkových předmětů.

„Jsem velice potěšen, že tato soutěž, jako jedna z forem propagace pěstounské péče, má tak hojnou účast. Všechna díla, která jsme dostali, byla krásná a nebylo jednoduché vybrat ta nejlepší,“ uvedl radní Zdeněk Honz, který nad soutěží i letos převzal záštitu.

Výtvarnou soutěží pro děti v pěstounských rodinách Plzeňský kraj pokračuje v propagaci všech forem pěstounství. Pokud není možné, aby dítě setrvalo ve své původní rodině, je pěstounská péče tou zásadní z uvažovaných alternativ řešení. Má totiž přednost před péčí o dítě v ústavních zařízeních. Plzeňský kraj proto vnímá pěstounskou péči jako prioritní a snaží se dělat vše, aby se dařilo získávat další zájemce o tuto společensky prospěšnou činnost.  

Vítězové jednotlivých kategorií:

I. kategorie (do 6 let)

1. místo: Dominika Mertová, 4 roky, Vanessa Mertová, 6 let 

2. místo: Tadeáš Pavlík, 2 roky, Sebastián Šlajs, 3 roky

3. místo: Markéta Vyškovská, 3 roky


II. kategorie (6 – 11 let)

1. místo: Zdeněk Peňáz, 10 let

2. místo: Michaela Demčáková, 9 let

3. místo: Leona Brabencová, 9 let


III. kategorie (12 – 18 let)

1. místo: Linda Vokáčová, 12 let

2. místo: Sára Kovaříková, 15 let

3. místo: Veronika Kubíčková, 14 let


Zvláštní cena byla udělena Taře Heryánové, 8 let a Tobiasovi Heryánovi, 12 let za model „Nové bydlení“.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka