Soutěž Technika má zlaté dno má vítěze

Sedmnáct týmů tvořených vždy dvěma žáky střední školy a dvěma žáky partnerské základní školy se opět sešlo v kinosále SOU elektrotechnického Plzeň na soutěži Technika má zlaté dno 2018.

Cílená propagace v Plzni

Tu letos vyhlásil Plzeňský kraje pošesté.

Úkolem soutěžních družstev bylo sestavení vyprošťovacího vozidla na elektrický pohon s elektronickou regulací, a to ze stavebnic Merkur a Boffin. Na toto náročné zadání měli účastníci časový limit 4 hodiny a k dispozici jim byli tři odborní poradci a osmičlenný pomocný tým složený z pedagogů a žáků SOU elektrotechnického.

„Velmi si vážím toho, že v dnešní uspěchané době si děti a studenti společně s pedagogy najdou čas na to, aby se věnovali technice. A právě tato soutěž ukázala, že v našem kraji máme talentované děti a studenty, které podporují kvalifikovaní učitelé. Jsem hrdá na to, že všem mohu poděkovat osobně,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová, která společně se zástupci krajského úřadu předávala účastníkům soutěže ceny.

Týmy žáků byly rozděleny do dvou kategorií, a to gymnázia a maturitní obory a zvlášť učební obory. Vítězným týmem v kategorii gymnázií a maturitních oborů byl tým Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické, Plzeň. V kategorii učebních oborů pak zvítězili žáci Střední školy, Rokycany.

Na soutěž dohlížela hodnotící komise složená ze zástupců Krajského úřadu Plzeňského kraje, Západočeské univerzity v Plzni a Svazu průmyslu a dopravy, která soutěžícím přidělovala body podle předem stanovených kritérií.

Vítězové si z rukou náměstkyně hejtmana Ivany Bartošové a zástupců krajského úřadu jednotlivě převzali diplomy a poukázky na nákup elektroniky v hodnotě 3 000 korun (1. místo), 2 000 korun (2. místo) a 1 000 korun (3. místo) a ostatní pak dárkové tašky s upomínkovými předměty.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka