Soutěž Technika má zlaté dno zná vítěze

Devatenáct týmů tvořených vždy dvěma žáky střední školy a dvěma žáky partnerské základní školy se opět sešlo v kinosále Středního odborného učiliště elektrotechnického Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Důvodem byla soutěž Technika má zlaté dno 2019, kterou letos vyhlásil Plzeňský kraje posedmé.

Žáci také letos pracovali se stavebnicemi Merkur a Boffin. Úkolem soutěžních družstev bylo sestavení třídící linky pro ping pongové míčky na elektrický pohon s elektronickou regulací. Na toto náročné zadání měli účastníci časový limit 4 hodiny a k dispozici jim byli tři odborní poradci a osmičlenný pomocný tým složený z pedagogů a žáků SOU elektrotechnického Plzeň.

„Každoročně nám naši studenti a žáci základních škol dokazují, že s technikou umí zacházet a že se i s náročným úkolem, jaký pokaždé dostanou, dokáží poprat. Právě tady se ukazuje, že jako kraj máme talentované děti. Zdůrazňuji také to, že si velmi cením toho, že společně s pedagogy si najdou čas na to, aby se tomuto koníčku věnovali,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová, která společně se zástupci krajského úřadu předávala účastníkům soutěže ceny.

kategorie Gymnázia a maturitní obory:

    1. místo VOŠ a SPŠ elektrotechnická Plzeň

    2. místo Gymnázium Plzeň, Mikulášské nám.

    3. místo Gymnázium Tachov

kategorie Střední odborná učiliště:

1. místo SPŠ dopravní Plzeň

2. místo Střední škola Rokycany, Jeřabinová

3. místo SOU elektrotechnické Plzeň

Nejvyšší počet bodů v celkovém pořadí škol a učilišť a také cenu partnera akce získala VOŠ a SPŠ elektrotechnická Plzeň.

Týmy žáků byly rozděleny do dvou kategorií, a to gymnázia a maturitní obory a zvlášť učební obory. Na soutěž dohlížela hodnotící komise složená ze zástupců Krajského úřadu Plzeňského kraje, Západočeské univerzity v Plzni a Svazu průmyslu a dopravy. Ta pak soutěžícím přidělila body podle předem stanovených kritérií. Vítězové si z rukou zástupců Plzeňského kraje jednotlivě převzali diplomy a poukázky na nákup elektroniky v hodnotě 3 000 korun (1. místo), 2 000 korun (2. místo) a 1 000 korun (3. místo) a ostatní pak dárkové tašky s upomínkovými předměty.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka