Špičácká zimní sezona v sobotu vrcholí Jízdou přes louži

Podmínky na šumavském Ski&Bike Špičák zůstávají podobné jako v předešlých týdnech.

Jarní servisní akce AUTO CB

V průměru na sjezdovkách stále leží 70 cm sněhu, včera ještě připadlo 5 centimetrů, utažená vrstva sněhu na sjezdovkách je po dlouhodobých mrazech stále naakumulovaná chladem. V horních partiích v noci ještě mrzne, přes den už jsou teploty v tomto týdnu nad nulou.

„ Období těch největších náporů během jarních prázdnin už pominulo, lyžuje se opět bez jakéhokoli čekání v pracovní dny i o víkendu. V sobotu u nás vrcholí hlavní část zimní sezony. Pojede se divácky oblíbená recese přes louži a pak se už přehoupneme do její závěrečné etapy. Rádi bychom vydrželi až do Velikonočního pondělí 2.dubna,“ uvádí provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.
    

Špičácká louže bude letos překonána počtrnácté

14. ročník Jízdy přes louži se koná v sobotu 10.března na dojezdu sjezdovky č.2 U Zalomeného. Startuje se v půl čtvrté odpoledne poblíž kiosku U Sekyre, přihlásit se může každý, komu už bylo 15 let. Jako vždy se jedou tři kategorie – lyže, snowboard a speciály. Startovné stejně jako divácké vstupné se neplatí. Diváci si tento blížící se konec sezony na Špičáku vždy užívají, na akci jich přijde pravidelně vždy mezi 1500 – 2000 (tedy stejně jako na nedávný koncert Marka Ztraceného). Soutěžících bývá mezi 50 – 100.   

Louži, jinak zhruba 20 metrů dlouhý a 1,3 metru hluboký „bazén“, začnou na Špičáku hloubit tento pátek odpoledne a dokončí ji během sobotního dopoledne. „ Až ji bagr ve sněhu vyhloubá, dno a boky pokryjeme nepropustnou plachtou, pak ji napustíme vodou z horského potoka,“ přibližuje její vznik Jan Kasík, který soutěž s kolegy ze Ski&Bike Špičák připravuje.

Závod má jedno léta neměnné pravidlo - kdo se při přejezdu louže nevykoupe, vítězí. Po každém kole se zkracuje délka nájezdu a kdo jako poslední ve své kategorii spočine na lyžích, snowboardu nebo speciálu na druhém břehu, je králem špičácké zimní sezony. Většinou se ale pro pobavení publika a solidárně s ostatními soutěžícími sám vrhne do ledové vody, ale to už na jeho vítězství nic nezmění?.  


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka