Špičák láká na pokles mrazů, rovné sjezdovky a v sobotu na dětský den

První březnový den letošního roku nic nemění na status quo na šumavském Špičáku. Na sjezdovkách stále leží v průměru 70 centimetrová, řádně promrzlá a chladem naakumulovaná vrstva sněhu.

Cílená propagace v Plzni

„Podmínky jsou pořád stejně vynikající, sjezdovky rovné jako tabule. Velké mrazy sice ovlivnily návštěvnost směrem dolů, ale v sobotu už mají povolit. Určitě celý víkend i příští týden nabídneme to nejlepší z letošní zimní sezony. V těchto dnech se lyžuje absolutně bez front,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Šičák Vladimír Kasík.  

Tuto sobotu 3. března na Špičáku věnují dětem. Areál naděluje celodenní volňásky jako odměnu za absolvování Špičáckého pětiboje, což není nic jiného než 5 jednoduchých soutěží, které bez problémů zvládne každé dítě. Program začíná od 9:00 a končí ve 12:30 hodin. U dojezdu sjezdovky Spodní Šance budou připraveny všechny stanoviště, hřiště i iglů. Středisko pořádá dětský den pravidelně každý rok už několikátou sezonu a účast bývá vždy výborná  - mezi 100 až 170 účastníky.
„ Letos jsme zařadili dvě nové disciplíny na kluski, což je speciální obutí na sníh, které dětem půjčíme. Nejprve po nich sjedou z kopce dolů mezi slalomovými brankami, svůj čas uvidí hned po projetí cílem na elektronické tabuli. Hned potom po nich vystoupají nahoru přes sněhové vlny a překážky,“ láká na novinky Jan Kasík, vedoucí střediska služeb ze Ski&Bike Špičák      

Další 3 soutěžní disciplíny- lezení do iglú, koupání tučňáků a slalom psích spřežení zůstávají stejné jako v předchozích ročnících a děti už je zvládnou „jen“ ve svých botách.  Po dokončení všech pěti soutěží za odměnu obdrží poukaz na celodenní jízdenku zdarma. Ti nejrychlejší v součtu pěti časů všech disciplín v každé ze tří kategorií do 6 let, 7-9 let, 10-14 let získají věcné ceny – jízdou rolbou, na sněžném skútru nebo se svezou v motokárách. Výsledky budou vyhlášeny ve 13:00 hodin moderátorem v místě soutěží.
Na jízdenku ZDARMA děti potřebují pouze 50 Kč vratnou zálohu na čipovou kartu. Ta bude k dispozici v pokladně u dojezdu sjezdovky Spodní Šance, kde se pětiboj koná.

O nastávajícím víkendu budou jinak všechny sjezdovky v areálu k dispozici veřejnosti bez omezení. V příští týdnu (v sobotu 10.3.) se pojede recesistická soutěž přes louži, což znamená jediné – hlavní sezona na Špičáku vrcholí.    

Další aktuální info na www.spicak.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.03.2018 17:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka