Špičkoví čeští i zahraniční stepaři se v květnu sjedou na festival do DEPO2015

Galavečer s tím nejlepším, co nabízí současný step, workshopy pro veřejnost, ukázky pod širým nebem – to vše chystá už třetí ročník Plzeňského festivalu stepu, který se poprvé uskuteční v prostorách DEPO2015. V rámci bohatého programu se návštěvníci mohou těšit i na swingovou tančírnu s výukou charlestonu, přednášku o historii stepu, výstavu nebo koncert.

Jarní servisní akce AUTO CB

Část programu bude přístupná zdarma, vstupenky na swingový večer a na slavnostní Galavečer, moderovaný tradičně Romanem Vojtkem a Bronislavem Kotišem, jsou již vprodeji.

Zahraniční hvězdou bude letos Daniel Sacha Leveillé (nar. 1994), po Danielu Borakovi, který festival navštívil v minulých ročnících, další mladý švýcarský tanečník ověnčený několika tituly mistra světa. „Daniel Leveillé předvede své umění vrámci slavnostního Galavačera a protože je i vynikajícím a ve světě uznávaným lektorem, jsme velmi rádi, že nafestivalu povede několik workshopů,“ říká Kamila Borovská, majitelka plzeňského Step by Step studia, které festival organizuje.

Návštěvníci sobotního Galavečera se stejně jako vminulých letech mohou těšit i na vystoupení české stepařské hvězdy. Tanečník a choreograf Tomáš Slavíček, který má na svém kontě celou řadu evropských i světových ocenění, připravuje pro festival společné choreografie pro více než 60 stepařů z Česka, Polska a Švýcarska. Na festival se chystají polské studio Tap Dance Katowice, No Feet z Brna, Tap Academy Prague a exkluzivní taneční studio Tančírna z Prahy. Chybět nebudou ani plzeňští tanečníci Step by Step studio Kamily Borovské a irský step a tanec Inis Plzeň.

Swingový večer se odehraje už v pátek v režii tanečního studia ZIG-ZAG tap & swing, které se zaměřuje převážně na styly 20. a 30. let a v jehož čele stojí známý tanečník Zdeněk Pilecký. Pod jeho vedením se zájemci mohou naučit základní prvky charlestonu.

V průběhu soboty se na nádvoří DEPO2015 představí vybraná studia a sóloví tanečníci v krátkých vystoupeních pod otevřeným nebem. Připraveny jsou i lekce stepu pro úplné začátečníky nebo koncert jazzovo funkové kapely Zoidberg Quintet.

Další informace a program najdete na www.plzenskyfestivalstepu.cz. Vstupenky jsou k dostání prostřednictvím systémů Plzeňská vstupenka a GoOut. Plzeňský festival stepu pořádá spolek K.R.O.K., hlavním organizátorem je Step by Step studio.

Plzeňský festival stepu

3. ročník, 12. – 15. 5. 2016

DEPO2015, Presslova 14, Plzeň

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.04.2016 01:26




6 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka