Spokojenost pacientů ve FN Plzeň dlouhodobě roste

Fakultní nemocnice Plzeň potvrdila v posledním šetření projektu Kvalita očima pacientů (KOP) skutečnost, že dlouhodobě patří k nejlépe hodnoceným zdravotnickým zařízením v zemi.

Cílená propagace v Plzni

Nemocnice byla opět zařazena pacienty do nejvyššího ratingového pásma kvality zdravotních služeb  „A+“ a splnila metodická i výkonnostní kritéria pro udělení certifikátu „SPOKOJENÝ PACIENT“ ve všech třech kategoriích (lůžkové zdravotnické zařízení, lékaři lůžkových zařízení a sestry lůžkových zařízení). Ve výzkumu se během čtyř týdnů vyjádřilo takřka 2 500 pacientů, což představuje 78 procentní návratnost dotazníků a vysokou spolehlivost výsledku.

Nemocnice má kvalitu poskytovaných služeb mezi svými prioritami. O tom, že se jí tento cíl daří naplňovat svědčí dlouhodobý růstový trend tří klíčových ukazatelů – souhrnné spokojenosti pacientů, spokojenosti s lékaři a spokojenosti se sestrami. 

Výsledky šetření KOP nabízí podrobné srovnání meziročních trendů pro všechny klíčové i dílčí indikátory a jednotlivá oddělení a stanice. To umožňuje včas reagovat i na dílčí poklesy spokojenosti pacientů. V posledním šetření jsme zaznamenali pokles v těchto oblastech, na které se zaměříme: čistota pokojů, toalet a sprch a teplota na pokoji. Ve všech ostatních více než 50 indikátorech byly výsledky nemocnice buď lepší nebo nebyla meziroční změna statisticky významná.

Nemocnice vykazuje vysokou vyrovnanost výsledků spokojenosti pacientů na jednotlivých pracovištích nemocnice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 07.03.2018 08:13



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka