Společnost Tady a teď prosí o příspěvky: nemá na tábory pro chudé děti

Společnost Tady a teď již čtrnáctým rokem v Plzni podporuje děti z chudých rodin.

Cílená propagace v Plzni

Její pracovníci spolu s dobrovolníky za tu dobu pomohli již stovkám rodin. Aktuálně organizace volá o pomoc – chybí jí peníze na letní zážitkový pobyt pro děti. Ten od roku 2009 proběhl již sedmkrát, avšak letos hrozí, že se bez dostatečné podpory dárců neuskuteční a děti o prázdninách zůstanou doma.

Letní zážitkový pobyt je určen pro děti, které udělaly v letošním školním roce největší posun. „Hlavní součástí plánované šestidenní akce je hra, ve které děti zažívají simulaci života dospělých. Sledujeme hlavně témata vzdělání, práce a zacházení s penězi,“ přibližuje obsah pobytu Hana de La Mure, koordinátorka terénních pracovníků. Podle ní děti na letním pobytu vždy získávají důležité informace i dovednosti a navrch zažijí samozřejmě i spoustu zábavy, která na ně o prázdninách ve městě nečeká. „Akci chystáme už na začátek prázdnin. Před nedávnem jsme se ale dozvěděli, že nám nevyšla dotace na realizaci pobytu v plném rozsahu. Chybí nám více než sto tisíc korun a musíme se tak spolehnout na to, že se nám povede sehnat dostatek peněz od dárců,“ vysvětluje situaci Miroslav Gažák, ředitel SPOLEČNOSTI TADY A TEĎ.

Zážitkový pobyt je plánován pro dvacítku dětí z Plzně. Pokud se podaří sehnat dostatek peněz, bude jedním z nich třeba desetiletý chlapec, kterého organizace podporuje již rok. „Právě před rokem jsme s rodinou řešili největší školákovy problémy. Na konci loňských prázdnin měl z českého jazyka skládat dodatečnou zkoušku, vypadalo to dokonce na přeřazení do nižšího ročníku. Celé léto se s chlapcem intenzivně učila naše dobrovolnice a zkoušku se mu nakonec podařilo složit,“ popisuje Jakub Chabr, který s rodinou spolupracuje. V začátku nového školního roku organizace pomohla rodině s přestupem na jinou základní školu. Pokračovalo doučování a na pololetním vysvědčení to bylo znát. Z češtiny na vysvědčení zářila dokonce chvalitebná! „Nedávno jsem se o našem letním pobytu s chlapcem bavil, nemůže se dočkat. Když jsem mu popisoval táborovou hru a to, že si bude vybírat z dospěláckých povolání, slíbil, že v češtině ještě přidá. V rámci hry by chtěl být novinářem,“ usmívá se Jakub Chabr.

Organizace vítá příspěvky na zážitkový pobyt v jakékoli výši. „Pro příklad mohu uvést, že za čtyři sta korun zajistíme dopravu pro jedno dítě tam a zpět. Tisíc korun pak představuje pokrytí nákladů jednoho dítěte za jeden den,“ přibližuje možnosti Miroslav Gažák. Ten doplňuje, že dárci mohou peníze posílat na č. účtu organizace: 185693404/0300, případně darovat prostřednictvím webu organizace www.tadyated.org, kde najdou i další informace.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.06.2017 14:10



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka