Spolehliví zaměstnavatelé se prezentují v Klatovech

Putovní výstava Plzeňský kraj – region spolehlivých zaměstnavatelů se z Horažďovic přesunula do Klatov. Od pondělí 27. listopadu do 11. prosince jsou výstavní panely k vidění na náměstí v Klatovech.

Cílená propagace v Plzni

Výstava realizovaná Plzeňským krajem ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy se zaměřuje na přestavení šestnácti firem - zaměstnavatelů a jejich profesního zaměření, a také propagaci technických oborů, ve kterých je citelný nedostatek zaměstnanců. Většina prezentovaných zaměstnavatelů se snaží nedostatek kvalifikované pracovní síly řešit už na úrovni středních škol, učilišť a technických vysokých škol.

"Spolupracujeme se šesti středními školami nebo učilišti, a to v Plzni, Sokolově a České Lípě. Většinou se jedná o nějakou formu odborné praxe. Rovněž se účastníme projektu „Cesta pro mladé“, který se právě na oblast odborných praxí zaměřuje. Praxe u nás jsou zaměřeny především na obor elektro, ať již silnoproud nebo slaboproud, ve kterém je učňovských absolventů citelný nedostatek. I když deficit absolventů pociťujeme i v dalších technických oborech včetně projektantů," vysvětluje Aleš Uldrych, ekonomický ředitel společnosti OMEXOM GA Energo, která patří k českým lídrům v segmentu elektromontáží a je jedním z vystavovatelů.

Ve stejném duchu se k problematice zaměstnanosti v regionu vyjadřuje i Ivana Jírová, HR Business Partner ze společnosti Plzeňský Prazdroj a.s.: „Spolupracujeme s několika středními školami, hlavně technickými tj. SPŠ strojní, SPŠ elektrotechnickou, SPŠ dopravní a SOU elektrotechnickým. Důvod je jasný, na pracovním trhu v Plzeňském kraji, kde se nezaměstnanost pohybuje okolo 2,5 %, je velké umění najít provozního elektrikáře, elektronika nebo provozního zámečníka. Zároveň vnímáme jako problém, že v našem okolí není žádná škola, která by vychovávala odborníky v potravinářském oboru.“

„Snažíme se přispět k rozšíření podnikatelských aktivit ve městě vytvořením příznivých podmínek pro podnikání v průmyslové zóně, pořádáme setkání se zaměstnavateli,“ připojuje se k aktivitám spolehlivých regionálních zaměstnavatelů i starosta města Klatovy Rudolf Salveter.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka