Spolujezdec umíral, řidič se ale víc staral o svého psa

Spolujezdec, který byl při nehodě vážně zraněný, zemřel po převozu do nemocnice.

Cílená propagace v Plzni

Zraněný byl i druhý spolujezdec. Řidiče přesto podle všeho zajímal víc jeho pes, který se v autě také nacházel. 

     V souvislosti s dopravní nehodou, která se stala 21. června letošního roku kolem 23:45 hod. na silnici mezi obcemi Žebráky a Hošťka zahájil policejní komisař dva dny poté (tj. 23. 6. 2018) trestní stíhání 35letého muže a obvinil jej z přečinu usmrcení z nedbalosti a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Z provedeného šetření je zřejmé, že obviněný muž řídil vozidlo Volkswagen Passat od Žebráků na Hošťku, přičemž nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a svým schopnostem. Při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl řízení a vůz uvedl do smyku. Následně havaroval v pravém silničním příkopu, kde pravým bokem a částí střechy narazil do dvou vzrostlých stromů. Při dopravní nehodě utrpěl 41letý spolujezdec zranění, a tak byl z místa převezen záchrannou službou do nemocnice, druhý spolujezdec – 28letý muž – utrpěl vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice. Tam však na následky zemřel. Sám řidič vozidla utrpěl drobná poranění a jak je z provedeného šetření zřejmé, bezprostředně po nehodě se nepřesvědčil o rozsahu zranění svých viditelně poraněných spolujezdců, nýbrž zajišťoval skrze kolemjedoucího muže, který u nehody zastavil a oznámil ji na linku tísňového volání, pomoc pro svého psa, kterého ve vozidle vezl.

Se psem ze z místa nehody nechal odvézt na veterinární vyšetření do Plzně, kde byl také hlídkou policie zadržen.

Z provedených šetření a výsledků je zřejmé, že byl řidič v době řízení vozidla pod vlivem alkoholu a jiných omamných látek – do jaké míry bude však zřejmé až z výsledků lékařského vyšetření. Odběry krve za účelem zjištění míry případného ovlivnění alkoholem a omamných látek byly provedeny i u obou spolujezdců. Neposkytnutí první pomoci ze strany obviněného muže, či případné jiné porušení zákona, je předmětem dalšího šetření. Není tak vyloučeno rozšíření právní kvalifikace této dopravní nehody.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka