Sportmanie Plzeň 2018 skončila, navštívilo ji přes 50 000 lidí

Devítidenní maratón sportu za OC Plzeň Plaza v neděli odpoledne skončil.

Cílená propagace v Plzni

Podle odhadů pořadatelů z Odboru sportu Magistrátu města Plzně navštívilo Sportmanii Plzeň 2018 zhruba 52 000 lidí a dětem do 15 let se rozdalo na 12 000 medailí. V parku se během tří třídenních cyklů vystřídalo celkem na 75 stanovišť, ve kterých stejně jako v předchozích dvou ročnících sportovní kluby města Plzně a Plzeňského kraje nabídly možnost vyzkoušet pod dohledem odborných trenérů na vlastní kůži různé druhy sportů. „Těší mě, že kluby využily příležitost a udělaly maximum pro to, aby získaly nové členy a mohly svůj sport prezentovat. Chtěl bych jim za to poděkovat,“ uvedl radní pro podporu sportu a podnikání Petr Chvojka. Po celou dobu konání Sportmanie Plzeň mohli zájemci využívat i další atrakce, především vodní skluzavku, Jump Arenu, horolezeckou stěnu nebo speciální autodráhu CARRERA.

Jednoznačně největším lákadlem pro mladé návštěvníky Sportmanie Plzeň 2018 bylo odnést si medaili. Udělovaly se za získání alespoň deseti razítek do hrací karty, přičemž ten, kdo přišel poprvé, mohl dostat pouze bronzovou medaili, ten, kdo zavítal za OC Plzeň Plaza ve dvou různých třídenních cyklech, mohl odejít se stříbrnou a jen ten, kdo vyzkoušel deset různých sportů v každém z třídenních cyklů, získal i zlatou medaili, a mohl tak svoji sbírku ze Sportmanie Plzeň zkompletovat. „Chtěli jsme přimět děti a hlavně jejich rodiče, aby se na Sportmanii Plzeň vrátili, aby umožnili svým ratolestem vyzkoušet další aktivity a mohli stejně jako v opravdovém sportu bojovat o cenné medaile,“ vysvětlil systém vedoucí Odboru sportu MMP Přemysl Švarc. „Někteří rodiče nedokázali pochopit, že když přijdou s dětmi na Sportmanii Plzeň poprvé až na závěrečný třídenní cyklus, že prostě stříbrnou ani zlatou medaili už získat nemohou. Je to stejné jako ve sportu, na zlato dosáhne jen někdo. Na rozdíl od opravdového sportu ale ze Sportmanie Plzeň bez žádné medaile neodešel nikdo,“ dodal Přemysl Švarc.

Nedílnou součástí Sportmanie Plzeň 2018 byl doprovodný program, který na hlavním pódiu zajišťovalo Krašovská Aktivity centrum a který vedle ranních rozcviček pro veřejnost zahrnoval téměř nepřetržitý proud sportovních a kulturních vystoupení, exhibic a workshopů. Samozřejmostí byly besedy se známými sportovními osobnostmi a odborné přednášky na téma sport, zdravá výživa, mentální koučink, sportovní trénink apod. (přednášeli např. Jan Mühlfeit, David Huf, Lukáš Roubík, Jan Řehula), autogramiády (fotbalisté FC Viktoria, hokejisté HC Škoda, házenkáři Talent M.A.T. Plzeň), výstavy Proměny plzeňských sportovišť a Smart City, stánky Městské policie, Záchranné služby Plzeňského kraje nebo nemocnic. Jednou z nejvýznamnějších akcí (více než 500 účastníků) byl sobotní Letní párty běh, který v rámci Sportmanie Plzeň připravila nezisková organizace „Rozběháme Česko“.

Slavnostního zahájení Sportmanie Plzeň 2018 v sobotu 18. srpna se zúčastnili primátor města Plzně Martin Zrzavecký, náměstek hejtmana Plzeňského kraje Pavel Čížek, představitelé plzeňských obvodů, paralympijský vítěz a mistra světa v cyklistice Jiří Ježek, zlatý olympijský medailista v moderním pětiboji David Svoboda a další osobnosti. Zahajovací ceremoniál vyvrcholil koncertem vítězky Superstar 2018 Terezy Maškové a byl to zároveň jediný den, kdy na diváky a návštěvníky pršelo. Ostatní dny sužovalo účastníky i hosty úmorné vedro, počasí se „umoudřilo“ až na závěrečný víkend Sportmanie Plzeň, kdy se teploty ustálily těsně nad dvacítkou.

V rámci snahy o rozšíření myšlenky propojit sportovní kluby s dětmi a mládeží do celého regionu byla součástí akce i Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje 2018, která přivezla vybrané atrakce do Rokycan, Domažlic, Klatov a Tachova.

Sportmanii Plzeň 2018 pořádal Odbor sportu MMP za podpory Plzeňského kraje a městských obvodů 1, 3 a 4. Hlavním partnerem byl Intersport.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 26.08.2018 17:16



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka