Sportmanie Plzeň 2018 slavnostně začala

Tradiční kolorit úvodního dne Sportmanie nechyběl ani letos – dešťová přeháňka přišla v nejméně vhodnou dobu při slavnostních proslovech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ale divákům to příliš nevadilo, při následném koncertu vítězky Superstar Terezy Maškové se nahrnuli až pod pódium…

Odpolední program Sportmanie Plzeň 2018 zahájil průvod sokolů z náměstí Republiky do amfiteátru za OC Plzeň Plaza, kde je kromě diváků očekávali bubeníci TamTam Batucada a parkurové vystoupení. Po Pilsen jumping show, při které skákalo na trampolínkách současně 150 lidí vč. mnoha zájemců z řad veřejnosti, přišla na řadu módní přehlídka prvorepublikového sportovního a volnočasového oblečení. Mezi tanečními a sportovními vystoupeními převzali z rukou plzeňského primátora Martina Zrzaveckého šek na 25 000 korun zástupci Nadačního fondu Západočeských olympioniků Vladimír Jarý a Vladimír Bednář. Peníze představovaly výtěžek z dražby sportovního kalendáře s fotografiemi plzeňských sportovců od Josefa Adlta, která se uskutečnila na internetu počátkem letošního roku.

Při slavnostních proslovech a zdravicích připomněl primátor města Plzně Martin Zrzavecký rok 2016 a především roli tehdejšího radního pro sport Michala Dvořáka, který prosadil pořádání Olympijského parku Rio a tím tradici Sportmanie založil.

Koncert vítězky letošní Superstar Terezy Maškové, taneční vystoupení Storm baletu a ohňová show pak uzavřely slavnostní zahájení Sportmanie Plzeň 2018 a zároveň nalákaly návštěvníky na nedělní program Sportmanie Plzeň, který začal stejně jako všechny další dny ranní rozcvičkou pro veřejnost. Hlavním tahákem nedělního programu, který odstartoval v 10 hodin, byla vedle jump arény, autodráhy Carrerra, vodní skluzavky, přednášky mentálního kouče a stratéga Jana Mühlfeita (v 17.30 hod.) a dalších atrakcí představovat více než 30 sportovišť, na kterých si mohou děti pod dohledem odborných trenérů vyzkoušet jednotlivá odvětví a zároveň sbírat razítka do hracích karet. Po absolvování alespoň deseti různých sportů pak mohou získat medaili – jen za sobotu rozdali pořadatelé z Odboru sportu MMP více než 200 medailí; podle odhadů první den navštívilo Sportmanii více než 5 000 lidí.

Slavnostního zahájení Sportmánie Plzeň 2018 se v sobotu večer v amfiteátru za OC Plzeň Plaza kromě primátora města Plzně Martina Zrzaveckého zúčastnil také náměstek hejtmana Plzeňského kraje Pavel Čížek, zástupci MO Plzeň 1 Ivana Mádlová a Jiří Uhlík a vynikající plzeňští sportovci minulosti i současnosti.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 19.08.2018 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka