Sportmanie Plzeň 2019 odstartuje 17. srpna

Největší sportovní akce města Sportmanie Plzeň 2019 odstartuje v sobotu 17. srpna a potrvá do neděle 25. srpna.

Cílená propagace v Plzni

Park za OC Plzeň Plaza nabídne návštěvníkům možnost vyzkoušet si pod dozorem odborných trenérů různé druhy sportů, absolvovat besedy se známými sportovci a užít si doprovodný program. Slavnostní zahájení Sportmanie Plzeň se ponese v duchu oslav 100. výročí narození plzeňského rodáka Miroslava Zikmunda. Akci bude koncem června propagovat Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje v bývalých okresních městech kraje.

„Sportmanie Plzeň navazuje na úspěšné předcházející projekty, a to na Olympijský park Plzeň 2016 a Letní Sportmanii Plzeň 2017 a 2018, kdy tyto akce navštívilo celkem na 200 tisíc lidí. Je skvělou příležitostí jak pro děti, aby poznaly nové sporty nebo začaly aktivně sportovat, tak i pro sportovní kluby, které se mohou na akci prezentovat a získat nové členy,“ uvedl plzeňský primátor Martin Baxa. 

„Jsem hrdý na to, že město Plzeň pořádá takto významnou sportovní akci, jako je Sportmanie Plzeň. Již několikátým rokem umožňujeme rodinám s dětmi strávit konec prázdnin pohybem a možností si vyzkoušet desítky sportovních aktivit. Radost dětí, kterou při sportování a získání medaile vidíte, je nenahraditelná,“ uvedl k letošnímu ročníku Sportmanie Plzeň první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Kromě sportovních stanovišť, která se budou vždy po třech dnech střídat, budou mezi největší lákadla patřit lidský stolní fotbal, velká vodní skluzavka, stanoviště virtuální reality (VR stanoviště), lanový park či lezecká stěna. V sobotu 24. srpna bude na programu Letní party běh. „I v letošním roce bude program rozdělen na třídenní bloky, kdy v každém z  nich budou moci děti vysoutěžit medaili. V prvním bronzovou, ve druhém stříbrnou a v posledním bloku zlatou medaili,“ doplnil Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně.

Vstup na akci je tradičně zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 13 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v den zahájení bude sportovní program ukončen již v 16 hodin, kdy začne slavnostní ceremoniál.

Stejně jako v minulých letech bude i letos Sportmanii Plzeň na konci června propagovala Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje v bývalých okresních městech. Ve snaze propojit sportovní kluby s dětmi a mládeží v celém kraji se Sportmanie představila 21. června v Rokycanech, 24. června v Klatovech, 25. června v Domažlicích a 26. června v Tachově.

Náklady na celou akci jsou vyčísleny na osm milionů korun. Město Plzeň na akci uvolnilo pět milionů korun, Plzeňský kraj jeden milion korun. Na financování se dále podílejí téměř všechny městské obvody, nejvyšší částkou přispějí městské obvody Plzeň 1 a Plzeň 3.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 07.07.2019 17:05



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka