Sportovci Plzně 2016 jsou Eliška Pechmannová a Filip Nepejchal

Plzeň zná nejlepší sportovce roku 2016 v kategoriích žactva a dorostu. V obřadní síni plzeňské radnice se jimi stali Eliška Pechmannová (sportovní aerobik) a Filip Nepejchal (sportovní střelba).

Cílená propagace v Plzni



Jubilejní 20. ročník prestižní ankety připravila Nadace sportující mládeže pod záštitou primátora Martina Zrzaveckého.

 

Kategorii mladšího žactva, vyhlašované bez pořadí, stejně jako v předcházejícím roce ovládli chlapci. Mezi nejlepší se dostal lukostřelec Daniel Bouřil, basketbalista Filip Karlíček a dvojice plavců Tomáš Chocholatý a Matěj Sladký.

 

Titulem Sportovec Plzně 2016 v kategorii staršího žactva se může pyšnit Eliška Pechmannová z Aerobik klubu LADY Plzeň. Ta v loňském roce získala bronzovou medaili na MS ve Vídni a také na mistrovství Evropy v Karlových Varech.

 

Dalšími oceněnými v kategorii staršího žactva byli Filip Jireš (zápas), Matěj Marek (triatlon), Barbara Píchalová (atletika), Denisa Řáhová (rychlostní kanoistika) a obhájkyně loňského vítězství plavkyně Tereza Polcarová.

 

Kategorii dorostu kraluje sportovní střelec Filip Nepejchal ze Sportovně střeleckého klubu policie Rapid Plzeň. Sedmnáctiletý střelec v loňském roce prožil snovou sezonu. Stal se juniorským mistrem Evropy, zvítězil v závodu Světového poháru a vše vyšperkoval účastí na OH v Riu.

 

O tom, že byl rok 2016 pro plzeňské sportovní naděje mimořádně úspěšný, svědčí výsledky dalších oceněných. Mezi nimi nechybí medaile z MS, ME i dalších významných soutěží. Kromě Filipa Nepejchala byli v kategorii dorostu oceněni také Eliška Fajfrlíková (sportovní aerobik), Jan Hašek (MTBO, LOB, běžecké lyžování), Marie Horáčková (lukostřelba), Tereza Jonášová (atletika), David Kvasnička (lední hokej), Jan Louda (badminton) a Kateřina Skypalová (atletika).

 

Za skloubení sportovních a studijních výsledků byla již počtvrté udělena Cena rektora Západočeské univerzity v Plzni. Z rukou Miroslava Holečka ji převzal jachtař Jakub Dobrý, student Gymnázia Plzeň na Mikulášském náměstí.

 

Poděkování za práci s mládeží se dostalo trenérům Karlu Trachtovi (lední hokej) a Janu Stronerovi (jezdecký sport), kteří v letošním roce slaví sedmdesátiny. Další oceněnou trenérkou je Jaroslava Šmrhová (házená).

 

Nejlepší akcí z programu TOP Junior Sport Plzeň, do kterého jsou zařazeny špičkové mezinárodní soutěže pro mládež, byl premiérově vyhlášen 5. ročník Mezinárodního vánočního basketbalového turnaje v Plzni, jehož pořadatelem je BK Lokomotiva Plzeň.

 

Prostřednictvím internetových stránek www.sportovecplzne.cz, na kterých se představují profily všech nominovaných jednotlivců i družstev, je možné sportovcům zasílat přání, vzkazy nebo gratulace.

 

Zároveň až do 30. března probíhá v mázhauzu plzeňské radnice výstava, na které jsou spolu s vizitkami nominovaných k vidění také poháry a medaile, které v loňském roce vybojovali.

 

V kategoriích družstev byly oceněny následující kolektivy:

  Žactvo:

 

TJ Plzeň – Litice, starší žáci (Pozemní hokej)

DHC Plzeň, mladší žákyně (Házená)

PSC v Plzni, starší žačky (Moderní pětiboj)

SSK Talent-90 při Bolevecké ZŠ Plzeň, starší žáci (Házená)

  Dorost:

 

TJ Lokomotiva Plzeň, posádka Tereza a Jakub Dobrých (Jachting)

TJ Plzeň – Litice, družstvo dorostenců (Pozemní hokej)

1. LK Plzeň 1935, družstvo kadetů (Lukostřelba)

DHC Plzeň, mladší dorostenky (Házená)

VK Slavia VŠ Plzeň - Volejbal Plzeň, kadetky (Volejbal)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.03.2017 00:00



3 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka