Sportovci Western Stars přivezli z Milána tři poháry

Reprezentace Západočeské univerzity Western Stars se ve dnech 26. 4. až 29. 4. 2018 zúčastnila mezinárodní sportovní soutěže univerzit EuroMilano 2018.

Cílená propagace v Plzni

Italský Milán přivítal již po osmnácté zástupce univerzit z  celého světa, včetně Austrálie, Alžíru, Kuvajtu, Libanonu, Libye a dalších států. Česko zastupovala mezi letošními devatenácti zúčastněnými zeměmi vedle Univerzity Karlovy také Západočeská univerzita. Se stříbrem tenistky Adély Heinové a bronzovými medailemi pro týmy futsalistů a futsalistek obsadila ZČU v celkovém hodnocení čtvrté místo.

 „Po loňském vítězství fotbalistů na meziuniverzitním světovém šampionátu v Barceloně je čtvrté místo na soutěži EuroMilano další vynikající úspěch na mezinárodní úrovni. Našim studentům patří poděkování za vynikající reprezentaci Západočeské univerzity,“ říká rektor ZČU Miroslav Holeček s tím, že v Milánu studenti ZČU poprvé reprezentovali svoji alma mater v dresech Western Stars.

Sportovní klání na soutěži EuroMilano probíhala ve volejbale, basketbale, futsale a tenise.  Reprezentace ZČU odjížděla do Milána s týmem futsalistů (muži, ženy) a tenistů. Všechna družstva ZČU Western Stars získala pódiová umístění. Futsalový tým mužů vybojoval v turnaji šestnácti týmů třetí místo. Stejným umístěním se v tomto sportu mohou pochlubit i ženy. Sbírku pohárů završili tenisté Adéla Heinová a David Kalaš, kteří v hodnocení družstev získali druhé místo. Významný podíl na něm měla Adéla Heinová, která si ze soutěže žen odnesla stříbrnou medaili, a stala se tak nejúspěšnější členkou výpravy Western Stars.

 „Musím vyzdvihnout zejména týmového ducha Western Stars. Je to silná deviza, na které stavíme. Turnaj byl ideální přípravou pro nadcházející vrchol sezóny, kterým bude na podzim čtvrté meziuniverzitní mistrovství světa, kde budeme obhajovat titul ve fotbale. Každá obhajoba je těžká a na mezinárodní scéně se objevují nové kvalitní týmy. Letos to byl například nebezpečný tým z Lybie v soutěži futsalistů. Překvapit ale může takřka kdokoli. Silní budou určitě Turci a týmy z Ruska,“ hodnotí vyhlídky Western Stars vedoucí oddělení sportovního programu ZČU Petr Košik.

„Chci vyzdvihnout také obětavý přístup koučky Terezy Fajfrlíkové a studentky Fakulty zdravotnických studií Adély Bittnerové, která tým doprovázela jako fyzioterapeutka. Rád bych také poděkoval městu Plzeň, Plzeňskému kraji a všem dalším partnerům Western Stars - společnostem Puma ČR, Bohemia Sekt, UniCredit Bank a Fitsport Trampota, za jejich podporu univerzitnímu sportovnímu programu,“ dodává Košik.

Složení družstev:
Futsal – muži: Michael Karlík (FPE), Filip Kuťák (FPE), Lukáš Pavlíček (FEK), David Peterka (FAV), Petr Peterka (FAV), František Rusňák (FEK), Radek Rychna (FEK), Daniel Sys (FPE)
Futsal – ženy: Michaela Čechová (FPE), Šárka Dyršmídová (FPE), Veronika Chocholoušková (FPE), Lucie Knödlová (FPR), Veronika Králová (FEK), Simona Pacandová (FPE), Zuzana Sládková (FZS), Martina Vonková (FPE)
Tenis: Adéla Heinová (FPE), David Kalaš (FPE), Veronika Chocholoušková (FPE)

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka