Sportovní akci Rozběháme Plzeň odstartovaly tři desítky běžců

První tři desítky sportovních nadšenců různých věkových kategorií proběhly ve středu 26. července vpodvečer centrem Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celá skupina oblečená do triček s logem SPORTMANIE  i přes vytrvalý déšť zdolala volným tempem pětikilometrovou trasu a doběhla do cíle.  Účastníci skupinového běhu tak odstartovali třítýdenní akci Rozběháme Plzeň, která má mimo jiné upozornit na blížící se srpnovou Letní SPORTMANII Plzeň 2017, již město Plzeň pořádá s cílem motivovat lidi k aktivnímu způsobu života.

Rozběháme Plzeň startuje denně až do 16. srpna v 18 hodin na náměstí Republiky. „Zapojit se může každý bez ohledu na věk a výkonnost. Ve skupině se běží volným tempem, takže to zvládnou děti i netrénovaní dospělí. Jde hlavně o to nesedět doma a udělat něco pro svou fyzickou kondici,“ řekl za organizátory metodik sportu Filip Marian z Odboru sportu Magistrátu města Plzně.  Podmínkou účasti je zakoupení trička Letní SPORTMANIE Plzeň 2017 v hodnotě 100 korun. Výtěžek z prodeje triček bude věnován oddělení dětské onkologie ve Fakultní nemocnici Plzeň. „Běžecký projekt vyvrcholí ve středu 16. srpna, kdy odsud vyběhne štafeta v čele s olympijským medailistou Janem Řehulou a poběží do Sportovního parku v Pardubicích,“ dodal Filip Marian. 

Kromě večerního skupinového běhu si mohou obyvatelé i návštěvníci Plzně vyzkoušet také denně od 12 do 19 hodin na náměstí Republiky lezení a slaňování na lezecké stěně, chůzi po slack-line, zdolávání různých překážek a další atrakce.    
Akce Rozběháme Plzeň je předzvěstí Letní SPORTMANIE Plzeň 2017, která se bude konat od 18. do 27. srpna 2017. V prostoru amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza nabídne největší outdorovou sestavu trampolín v České republice, lanové a lezecké centrum, fit park, dětský koutek, sektory se střeleckými sporty, vodní svět s wakeboardingem, paddleboardingem a další. Připraveny jsou také běžecké závody zdatnosti, besedy se sportovci, přednášky o zdravém životním stylu, ranní cvičení a další zajímavosti.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka