Sportovní gymnázium zahajuje školní rok v nových prostorách

Školní rok 2016/17 zahájí studenti Sportovního gymnázia Plzeň v nových prostorách areálu Středního odborného učiliště elektro-technického v Plzni – Skvrňanech. Slavnostního zahájení se zúčastní společně s hejtmanem Václavem Šlajsem také judista Lukáš Krpálek, zlatý medailista z letních olympijských her v Riu.

Cílená propagace v Plzni

Nové prostory gymnázia nabídnou kromě zrekonstruovaných výukových prostor větší počet kvalitních sportovišť, využití nového atletického stadionu a také větší počet parkovacích míst u sportovišť či reprezentativní společenský sál.

Plzeňský kraj, který je zřizovatelem školy, se rozhodl přemístit gymnázium za účelem zkvalitnění výuky, a to jak teoretické tak především sportovní. A právě areál v Plzni – Skvrňanech nabídl velký prostor pro realizaci sportovišť. Zároveň však jsou nové prostory ve vlastnictví kraje, Sportovní gymnázium proto sídlí v budově zřizovatele. Stěhování z Táborské ulice v Plzni, kde gymnázium dosud sídlilo, se uskutečnilo během letních prázdnin.

Nové prostory nabídnou žákům zrekonstruované a moderně vybavené učebny a odborné učebny za 33,9 mil. korun, venkovní hřiště na tenis, volejbal i jedno multifunkční hřiště za 10,8 mil. korun. Velké sportovní vyžití nabídne také multifunkční sportovní hala, která vyšla na 91,2 mil. korun. Výhodou pro žáky, kteří využívají internátní ubytování, jsou nově zrekonstruované a vybavené prostory internátu, které si vyžádaly 5,9 mil. korun. Součástí nákladů ve výši 151 mil. korun jsou zahrnuty také nutné přeložky inženýrských sítí (Kanalizační sběrač, kabely ČEZ, kabely LIDL, areálové elektro přeložky) za 9,2 mil. korun.

„Plzeňský kraj dlouhodobě podporuje sport jako vhodnou nejen volnočasovou aktivitu, proto právě podpora sportovně nadaných žáků formou kvalitních podmínek ke studiu v moderních prostorách byla naší prioritou v případě Sportovního gymnázia. Kromě lepších podmínek ke studiu bylo výrazným argumentem ke stěhování také to, že nyní sídlí gymnázium v našich prostorách, předchozí budova patřila městu,“ uvedl hejtman Václav Šlajs.

Sportovní gymnázium Plzeň je úspěšným školským zařízením Plzeňského kraje, které absolvovala řada významných osobností z oblasti sportu:

fotbalista Petr Čech - vítěz Ligy mistrů 2012, 3. místo na EURO 2004

střelkyně Kateřina Emmons - olympijská vítězka z OH v Pekingu 2008 

tenistka Andrea Hlaváčková - stříbrná medailistka z OH v Londýně 2012 

běžec na lyžích Martin Jakš - bronzový medailista z OH ve Vancouveru


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka