Sportovní hry mateřských škol znají vítěze

Více než 500 dětí z 23 plzeňských a dvou mimo soutěž startujících přeštických mateřských škol se zúčastnilo úterního finále 4. ročníku Sportovních her mateřských škol (SHMŠ).

Cílená propagace v Plzni

Na Městském atletickém stadionu ve Skvrňanech závodily nejúspěšnější mateřské školy z únorových kvalifikací čtyř hlavních plzeňských obvodů a školky z Křimic, Lhoty a Černic. Soutěžilo se v následujících disciplínách: skok daleký z místa, hod míčkem z místa, člunkový běh 4x6 metrů, podlézání a přeskakování překážky a závěrečná štafeta. Pro nesoutěžící děti byla navíc připravena řada doprovodných akcí. „Jsem ráda, že tahle akce přivádí děti k pohybu už v předškolním věku. Nabíjí mě, že mají bezprostřední radost, z toho, že sportují a je jim úplně jedno, jestli skončí první, druzí nebo třeba poslední,“ řekla radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová.

Finále sledovala řada dalších osobností, např. vedoucí odboru školství MMP Dagmar Škubalová, vedoucí oboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání MMP Přemysl Švarc, starosta Křimic Vít Mojžíš, starostka Lhoty Zdeňka Hončarová, místostarostové obvodů 1, 2 a 3 Ilona Jehličková, Eva Trůková a Petr Baloun a předseda správní rady Nadace sportující mládeže František Berka.

Akci pořádalo město Plzeň ve spolupráci s o.p.s. Pohyb a zdraví, partnerem je Nadace sportující mládeže. „Líbí se mi, že koncept Nadace sportující mládeže prostřednictvím Pohybu 1P, Sportovních her mateřských škol a Festivalu sportu vede děti systematicky a cílevědomě od počítačů, tabletů a mobilů k pravidelnému sportu,“ uvedl ředitel Pohyb a zdraví o.p.s. Petr Vinkelhöfer.

Výsledky:
Družstva

1. místo  37. MŠ 1742 bodů
2. místo 56. MŠ 2285 b.
3. místo 91. MŠ 2406 b.
4. místo 60. MŠ 2420 b.
5. místo 63. MŠ 2458 b.
6. místo 64. MŠ 2497 b.
  
Jednotlivé discipliny:

Hod do dálky: Člunkový běh: Skok z místa:  Překážka: 

Anežka Lintnerová, 37. MŠ Silvie Simonová, 63. MŠ Tereza Tůmová, 5. MŠ Vendula Vošahlíková, 37. MŠ,  Adéla Polívková, 63. MŠ,
Kryštof Soukup, 56. MŠ Vít Roučka, 90. MŠ Kryštof Soukup, 56. MŠ Tomáš Singer, 37. MŠ


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka