Sportovní hry plzeňských mateřinek znají vítěze

Téměř 500 dětí z 24 mateřských škol se zúčastnilo úterního finále Sportovních her mateřských škol (SHMŠ).

Cílená propagace v Plzni

Startovaly nejúspěšnější mateřské školy z únorových kvalifikací čtyř hlavních plzeňských obvodů a školky z Křimic, Lhoty a Radčic a Malesic. Soutěžilo se v následujících disciplínách: skok daleký z místa, hod míčkem z místa, člunkový běh 4x6 metrů, podlézání a přeskakování překážky a závěrečná štafeta. Pro nesoutěžící děti byla navíc připravena řada doprovodných akcí. „Těší mě, že zásluhou paní náměstkyně Herinkové a radního Chvojky se podařilo realizovat tenhle vylepšený formát her, kterého se tak mohly zúčastnit prakticky všechny plzeňské mateřské školy,“ pochvaloval si letošní systém s kvalifikacemi Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu MMP. Akci pořádalo město Plzeň ve spolupráci s o.p.s. Pohyb a zdraví, partnerem je Nadace sportující mládeže.
Finále na Městském atletickém stadionu ve Skvrňanech sledovala řada osobností, např. náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Ivana Bartošová, náměstkyně primátora města Plzně Eva Herinková, radní pro podporu sportu a podnikání Petr Chvojka, vedoucí odboru školství MMP Dagmar Škubalová, starostové Radčic a Křimic Zdeněk Jílek a Vít Mojžíš, předseda správní rady Nadace sportující mládeže František Berka.

 „Je velmi příjemné, že město Plzeň podpořilo projekt takovou částkou, že hodnotné ceny neobdržely jen nejlepší týmy, ale všechny zúčastněné děti," dodal Přemysl Švarc.

Výsledky:
Družstva
1. místo  5. MŠ
2. místo 63. MŠ
3. místo 7. MŠ
4. místo 54. MŠ
5. místo MŠ Křimice
6. místo 27. MŠ
  



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka