Sportovní víkend v Plzni: Sporťáček předvede ty nejlepší sporty na jednom místě

Má vaše dítě rádo sport, ale nemůže se rozhodnout, zda chce být fotbalistou, tenistou nebo hokejistou? Vezměte ho tedy tento víkend do Plzně na ryze sportovní akci pro děti s názvem Sporťáček a nechte jej vyzkoušet si všechny tyto i jiné sporty během jediného dne!

Cílená propagace v Plzni

V Praze tento putovní festival překonal český rekord a agentura Dobrý den ho vyhlásila jako festival s největším počtem sportovních aktivit na jednom místě. Plzeň bude Sporťáčka hostit již podruhé, a to v sobotu 19. září. V tento den se sportovní areál TJ Lokomotiva přemění v nabitou přehlídku sportovních disciplín, které si mohou vyzkoušet děti i dospělí.

Festival Sporťáček měl svou letošní premiéru ve Zlíně. Dále pokračoval v Českých Budějovicích, v Praze a minulý týden sport zabrousil také na Jižní Moravu do Brna. Doposud se na největší přehlídku sportovních klubů a svazů přišlo letos podívat úctyhodných 19 tisíc návštěvníků. „Festival Sporťáček není jen pár stánků s brožurami. Našim cílem je představit lidem co nejvíce možných sportů na jednom místě a to tak, aby si jej mohli vyzkoušet na vlastní kůži děti i rodiče. Chceme, aby lidé měli možnost osobně se poradit s trenéry, se známými sportovci a dostat ty nejlepší informace právě od nich,“ říká ředitel a zakladatel Sporťáčku Jakub Makalouš. Dětem i rodičům se už tento víkend v Plzni představí 54 sportovních klubů včetně místních hokejistů.

Festival Sporťáček se letos koná již popáté a pokaždé přinese něco nového. Například umělý led ze společnosti HFL Sports Group, který Sporťáček doprovází na všechny akce a děti si na něm zabruslí třeba i se špičkovými hokejisty. Děti si mohou vyzkoušet nejen všechny sporty, ale mohou podstoupit například i měření tělesných dispozic u stánku Českého olympijského výboru. Díky sportovnímu vysvědčení se tak mohou dozvědět, zda vynikají rychlostí, silou, nebo udržením rovnováhy.

Festivalu se pravidelně účastní slavní sportovci i celebrity. Letos v Plzni mohou návštěvníci osobně potkat například pětibojaře Davida Svobodu, cyklistu Františka Raboně, kajakáře Josefa Dostála, hokejisty v čele s Tomášem Vlasákem a Milanem Hniličkou a další významné sportovní osobnosti. Za mikrofon se postaví Zorka Hejdová a Pavel Cejnar. Chybět nebude ani nabitý doprovodný program a anketa Sport roku, díky které si návštěvníci zasoutěží o kolo značky Author a další skvělé ceny.

Vstupné na Sporťáčka je od letošního roku nově pro děti i dospělé zdarma. Každý návštěvník má navíc možnost se bezplatně registrovat do spolku Festival Sporťáček, čímž získá volný vstup na všechny budoucí akce Sporťáčka, pojištění dítěte na akci zdarma či slevy na propagační předměty.


O festivalu Sporťáček

Akce, která si dala za cíl přivádět děti ke sportu, letos slaví již páté narozeniny. Cílem je přimět děti k aktivnímu sportování. Sporťáček se každoročně koná ve větších českých i moravských městech. Letos se konal ve Zlíně, Českých Budějovicích a Praze, dalšími zastávkami bude Brno a Plzeň. Loni festival navštívilo 15 000 návštěvníků a účinkujících. Akci pořádá spolek Sporťáček pod záštitou velkých českých i moravských měst a České unie sportu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
18.09.2015 12:08



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka