Správa NP Šumava oslovuje další dodavatele na práce v lesích

Správa Národního parku Šumava poptává kapacity na práce v lesích, zejména na zpracování kůrovcem napadených stromů.

Cílená propagace v Plzni

Tato výběrová řízení doplní běžné minitendry, o které se ucházejí dodavatelé, jenž mají uzavřené tzv. rámcové dohody.

„Nové rámcové dohody jsme letos na jaře uzavřeli se 64 dodavateli. Jejich kapacity však na naši poptávku nestačí. Některé minitendry na těžební práce takzvaně propadají. Proto hledáme další dodavatele, kteří pomůžou se zpracováním kůrovce,“ vyzývá náměstek ředitele Národního parku Šumava Jan Kozel.

Jedná se o vybrané těžby na celém území Národního parku Šumava, pro které hledáme především pracovníky s motorovými pilami schopné odkorňovat, ale i dodavatele s těžebními stroji, vyvážecími soupravami nebo univerzálními traktory.

„V současné době máme vyznačeno 15 000 m3 kůrovcem napadeného dříví. Většinu se nám daří zpracovat s nasmlouvanými dodavateli, ale důležitá je asanace všech nalezených, kůrovcem napadených stromů v průběhu celé sezóny. Právě proto oslovujeme další dodavatele,“ doplňuje mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák. 

Veškeré informace k poptávaným činnostem podají pracovníci Správy NP Šumava Ivan Majer (tel. 731 530 239, e-mail: ivan.majer@npsumava.cz) nebo Petr Hanzal (tel. 731 530 531,  petr.hanzal@npsumava.cz).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 29.06.2019 17:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka