Starosta plzeňské trojky se strážníky kontroloval majitele psů

Četnější kontroly majitelů psů v Plzni pokračují. Na to zda dodržují lidé na Borech povinnosti chovatelů zvířat vyplývající pro ně z městské vyhlášky, se přišli podívat v úterý večer i představitelé samosprávy MO Plzeň 3.

Jarní servisní akce AUTO CB

Do terénu na kontrolu se strážníky vyrazil starosta městského obvodu Plzeň 3 Radislav Neubauer a místostarosta městského obvodu Plzeň 3 David Procházka.

V rámci této kontrolní akce, která trvala zhruba hodinu a půl, se strážníci zaměřili nejen na to, zda průvodci psů uklízí psí exkrementy, ale také na to, zda jsou zvířata řádně očipovaná nebo vybavena známkami. V databázi bylo rovněž ověřováno, zdali jsou jejich mazlíčci přihlášeni a je za ně zaplacen poplatek. Kontrolou tentokráte prošly tři vybrané lokality – okolí nákupního centra Luna, Borský park a místo v Doudlevcích u řeky. Poctiví pejskaři, kteří měli vše v pořádku, obdrželi malý dárek v podobě zásobníku na sáčky na exkrementy, jež by měl být pro ně nezbytným pomocníkem při venčení psů. Zkontrolována byla desítka občanů venčící své psy. Jedna z průvodkyň, která venčila malé tří měsíční štěně byla hlídkou, která ji kontrolovala seznámena s povinností psa označit čipem po dovršení 6-ti měsíců štěněte.

foto: mp plzeň

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka