Starostu Železné Rudy vyznamenali v Schönsee

V Centru Bavaria Bohemia (CeBB) v hornofalckém městečku Schönsee proběhlo slavnostní předávání ceny Brückenbauer - Stavitel mostů 2018.

Cílená propagace v Plzni

Cenu v Kategorii osobnosti obdržel i dlouholetý starosta Města Železná Ruda ing. Michal Šnebergr. Udělování cen proběhlo letos v rámci projektu Kultur ohne Grenzen – Kultura bez hranic – Setkávání Čechy Bavorsko 2018, který je podpořen Česko-německým fondem budoucnosti (ČNFB).

Letošního předávání cen se zúčastnili i významní hosté v čele s generální konzulkou ČR v Mnichově Kristinou Larischovou, jednateli Česko-německého fondu budoucnosti Petrou Erbergerovou a Tomášem Jelínkem. Setkání byl přítomen i Mons. Tomáš Holub, biskup plzeňský. Za Plzeňský kraj se předávání cen zúčastnil náměstek hejtmana Vladislav Vilímec. Z bavorské strany přijali pozvání vedoucí Bavorského zastoupení v Praze Hannes Lachmann a prezidentka Euregia Egrensis Dr. Birgit Seelbinderová a za hostitele předseda okresního úřadu Schwandorf Thomas Ebeling, který přednesl závěrečnou řeč po udílení cen.

„Cenu jsem získal také díky mému působení na Železnorudsku a samozřejmě i díky době, ve které žijeme. Pád Železné opony, vstup do EU a přistoupení k  Schengenské dohodě jsou základní předpoklady, aby se mohly dále rozvíjet česko-bavorské vztahy,“ říká úvodem starosta Železné Rudy Michal Šnebergr.

„Samozřejmě bych chtěl poděkovat i řadě svých přátel, kteří aktivně podporují vstřícné a kamarádské vztahy se sousedy ve spolcích a organizacích. Jako je Železnorudský klub, hasiči, fotbalisté, Kulturní sdružení přes hranici, Železnorudský smíšený sbor a vlastně skoro všichni železnorudští občané. A také děkuji všem, kteří udržují dobré sousedské vztahy se sousedními Bavory,“dodává Michal Šnebergr.

Patronát nad touto významnou společenskou událostí převzala letos společnost OVEG GmbH(Východobavorská energetická společnost), hodnotné ceny ze skla vyrobila firma Irlbacher-Blickpunkt Glas GmbH ze Schönsee.  

Cena "Brückenbauer - Stavitel mostů", která byla poprvé udělena v roce 2007, vyznamenává občany a instituce za jejich neúnavnou práci, která významně přispívá k porozumění mezi českými a bavorskými sousedními regiony a bývá často vykonávána v rámci čestného úřadu. Letos byla navíc předána jedna cena v kategorii hospodářství a dvě čestné ceny. Spolek Bavaria Bohemia e. V., zřizovatelský spolek Centra Bavaria Bohemia (CeBB) uděloval tuto cenu již po dvanácté.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka