Státní hrad a zámek Bečov vystavuje v obchodních centrech

Ve spolupráci s obchodním centrem Fontána v Karlových Varech a obchodním centrem Plzeň v Plzni připravila správa státního hradu a zámku Bečov interaktivní výstavu Tajemný hrad Bečov. V rámci výstavy proběhnou speciální dětské programy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Interaktivní výstava, která začala 27. dubna v obchodním centru Fontána Karlovy Vary, představuje návštěvníkům tajemství a poklady ukryté na hradě Bečov. Zajisté největším pokladem je relikviář svatého Maura. K relikviáři se váží hned dva vystavené exponáty. Prvním je původní přepravní schránka na relikviář svatého Maura pocházející z 19. století. Schrána zatím nebyla nikde vystavována, jedná se tedy o první příležitost, kdy ji může veřejnost spatřit. Druhým exponátem je speciální box vyrobený přímo pro výstavu panem Radkem Míkou ze společnosti M´PLAN. Na první pohled nenápadný box interaktivně vtahuje návštěvníky do výstavy a představuje jim nálezovou situaci při vypátrání relikviáře. Každý, kdo se do boxu podívá, může najít relikviář svatého Maura. Všechny informační tabulky jsou navíc doplněny unikátními QR kódy s odkazy na doprovodná videa. Právě u modelu nálezové situace se nachází odkaz na autentické záběry z vypátrání relikviáře. Dále si návštěvníci mohou prohlédnout model hradozámeckého areálu, odlitky sošek a reliéfů nacházejících se na relikviáři nebo model hradní brány vyrobené ve věznici v Horním Slavkově. Výstava je doplněná panely výstavy Velká hradozámecká inventura. Panely návštěvníkům představí další bečovský poklad, kterým je středověký hrad jako takový.

Kromě výstavy proběhnou ve dnech 7. a 14. května od 14. hodin v obchodním centru Fontána speciální dětské programy. Během dvou odpolední představí pracovníci edukačního centra státního hradu a zámku Bečov komentovaný program s dotykovým modelem relikviáře svatého Maura ve velikosti 1:1. Mimo to také zasvětí malé návštěvníky do tajů života středověkých princů, princezen a rytířů. Během programu se děti dozví něco nového a navíc si budou moci zasoutěžit o zajímavé ceny.

Po celou dobu výstavy probíhá anketní soutěž. Každý, kdo vyplní anketní lístek nacházející se v obchodním centru Fontána, může vyhrát noc v podzámčí, volné vstupenky na prohlídkové okruhy na zámku Bečov nebo třeba pohádkovou publikaci.

Výstava bude v obchodním centru Fontána se zhlédnutí do 18. května. Poté se přesune do obchodního centra Plzeň na Rokycanské ulici v Plzni, kde zůstane až do 10. června. Správa státního hradu a zámku Bečov doufá, že se jí touto výstavou podaří přilákat další turisty a bude moci v letošním roce přivítat svého miliontého návštěvníka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka