Stepaři plzeňského Step by Step studia zabodovali na Mistrovství ČR

Jedno druhé místo, jedno třetí, dvě čtvrtá a páté postupové místo – to je výsledek úspěšné účasti plzeňských stepařů na Mistrovství ČR ve stepu, které bylo součástí Czech Dance Masters 2017.

Cílená propagace v Plzni

Členové plzeňského Step by Step studia Kamily Borovské obstáli v dětských, juniorských i dospělých kategoriích a ty nejúspěšnější čeká účast na Mistrovství Evropy Tap Dance v Praze a dokonce i na Mistrovství světa Tap Dance 2017 v německé Riese.

Mistrovství ČR ve stepu se letos konalo 24. a 25. 5. jako součást nejvyšší české taneční soutěže Czech Dance Masters, kterou vyhlašuje CDO (Czech Dance Organization), největší taneční organizace v ČR. V rámci Grand finále v Průmyslovém paláci Výstaviště v Praze změřili plzeňští junioři i dospělí své síly se zástupci nejlepších českých stepařských škol. V porotě, která výkony soutěžících hodnotila, usedlo osm špičkových nezávislých odborníků: Carli Jefferson (UK), Tereza Kopecká, Otto Kočí, Jiří Paulů, Jozef Stolárik (SVK), Zdeněk Pilecký, Pavel Hrubec a Miluše Petrová, předsedou byl Jiří Paulů.

Do Prahy se plzeňští stepaři vydali s celkem sedmi choreografiemi, hvězdou výpravy se stal teprve čtrnáctiletý Matěj Borovský, který obsadil 2. místo v sólové kategorii juniorů a stal se vicemistrem ČR. Automaticky tak postupuje nejen na mistrovství Evropy, ale i na mistrovství světa. Velmi úspěšná byla i malá skupinka Adults II (nad 30 let) se skladbou Shopping, která získala třetí místo a rovněž postupuje na Evropu i svět. Postup na Mistrovství Evropy Tap Dance 2017, které bude 9. června v Praze, si ze 4. místa zajistila skupina juniorů se skladbou Amadeus a také malá skupina dětí Lollipop, která obsadila 5. místo. Na 4. místě se umístila i formace Adults II (nad 30 let) se skladbou Rumour has it.
„Jsem moc ráda, když vidím výsledky naší společné práce nejen v postupových místech na soutěži, ale i v radosti a nadšení stepařů,“ říká Kamila Borovská, lektorka Step by Step studia a autorka většiny choreografií.

Step by Step studio Kamily Borovské je neprofesionální stepařská skupina, která se od svého založení v roce 2010 stále rozrůstá. V současné době má téměř 150 členů od 5 do 70 let a stojí také za pořádáním Plzeňského festivalu stepu. V rámci 4. ročníku festivalu bylo 11. května letošního roku slavnostně otevřeno nové stálé stepařské Studio v kulturní kreativní zóně DEPO2015. Vystoupení Matěje Borovského i všech vítězných formací byla součástí Galavečera Plzeňského festivalu stepu, který se uskutečnil 13. 5. v Měšťanské besedě.
Step by Step studio provozuje spolek K.R.O.K. Největším dosavadním úspěchem Step by Step studia byla účast skupiny juniorů (2 chlapci a 5 dívek ve věku 13 – 15 let) na loňském Mistrovství světa v německé Riese.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka