Stepaři z plzeňského Step by step studia budou poprvé soutěžit na mistrovství světa

Členové studia Step by step Kamily Borovské se ve čtvrtek 1. 12. představí na Mistrovství světa ve stepu (IDO World Tap Dance Championships) v německém městě Riesa.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pět dívek a dva chlapci ve věku 13 – 15 let zatančí choreografii s názvem Charlie, s níž vybojovali v květnu na Mistrovství ČR ve stepu třetí místo. Zajistili si tak postup nejen na červnové Mistrovství Evropy v Praze, ale také na  Mistrovství světa v Riese, které se koná od 29. 11. do 3. 12. 2016. Na parketu změří své síly se soupeři z USA, Austrálie, Jihoafrické republiky, Velké Británie, Německa a dalších zemí.

Mladí stepaři jsou členy plzeňského Step by step studia od jeho založení v roce 2010 a na svém kontě už mají řadu úspěchů. Postupující choreografii s názvem Charlie jim takzvaně „na míru“ připravila zakladatelka studia a lektorka Kamila Borovská, která říká: „Soutěžní skladba je v rychlém a svěžím tempu, v kostýmech a s náznaky tanečních prvků charlestonu. Všichni stepaři si ji velmi oblíbili a věřím, že chuť a nadšení, se kterým ji předvádějí, dokáže zaujmout i náročné publikum a porotu na mistrovství světa.“

Malá skupina juniorů ve složení Anna Hurdová, Anna Budilovská, Alžběta Mourečková, Veronika Jarošová, Barbora Svitáková, Matěj Borovský a Antonín Borovský se na mistrovství připravovala formou intenzivních tréninků. Díky plzeňskému festivalu stepu, který se koná vždy v květnu, mají mladí stepaři také jedinečnou příležitost zdokonalovat své umění na workshopech s předními českými i zahraničními hvězdami, mezi něž patří například Daniel Borak, Daniel Sacha Leveillé nebo Tomáš Slavíček.

Choreografie Charlie měla premiéru 22. 1. 2016 na výročním vystoupení studia v Divadle Alfa a už v dubnu získala 1. místo na soutěži Step Cup Říčany. Diváci ji měli možnost vidět mimo jiné i v rámci Plzeňského festivalu stepu, při předávání Uměleckých cen města Plzně, na Smetanově Litomyšli či v průvodu DJKT Vendelín.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 30.11.2016 17:06



2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka