Štěstí se usmálo na dárkyni se 48 odběry krve

Již osmým rokem měli všichni dárci krve možnost, účastnit se projektu, na jehož konci byla naděje na výhru. Již poosmé, během letošních letních prázdnin, pokračovala soutěž o televizor Panasonic.

Cílená propagace v Plzni

Spolupráce mezi Transfuzním oddělením FN Plzeň a plzeňskou společností Panasonic je již dlouhodobá a má za cíl napomoci během letních měsíců k zajištění dostatečného množství krve.

Léto je obdobím, kdy jsou počty krevních dárců nižší a potřeba krevních konzerv naopak vyšší. V pondělí 14. listopadu předal ředitel FN Plzeň Václav Šimánek a generální ředitel společnosti Panasonic Yasunari Anan výherci cenu 8. ročníku této soutěže. Několik let po sobě vyhrávali muži, letos se karta obrátila a výhru si odnesla sympatická dáma z Horní Břízy, Ing. Růžena Pašková, žena, která darovala krev celkem 48x. Výhrou je i v letošním roce hodnotný LED televizor prémiové řady Panasonic s vysokou kvalitou obrazu v ultra vysokém rozlišení s úhlopříčkou 139cm a celou řadu funkcí. Paní Pašková byla výhrou mile překvapena a přemýšlela, kam takto velký televizor rodina postaví.

Počty dárců a prvodárců byl v letošním roce vyšší než v loňském roce, na transfuzním oddělení během dvou prázdninových měsíců darovalo krev 3 274  dárců, z toho 181 prvodárců ( 1982 mužů a 1292 žen). Oproti roku 2015 přišlo letos  o 340 dárců více.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 16.11.2016 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka