Strážníci kontrolovali plzeňské Hlavní nádraží

V pondělí i v úterý proběhly na Hlavním vlakovém nádraží zvýšené kontroly, zaměřené především na dodržování veřejného pořádku a dodržování zákazu kouření v místech, kde je to zákonem zakázáno.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akce se kromě hlídek strážníků a psovodů  městské policie zúčastnili pracovníci Generálního ředitelství ČD a Správy železničních a dopravních cest.

Kontrolovány byly veřejnosti přístupné prostory vnitřní prostory nádraží, nástupiště a osobní vlakové soupravy u perónů. Pro podezření z přestupkového jednání bylo zkontrolováno 14 osob.  V jednom případě byla udělena pokuta, a to za kouření v místě, kde je to zakázané.  Proti šestatřicetiletému muži, který se prohřešku dopustil, byl použit služební pes jako donucovací prostředek. V hale se nejprve muž snažil na sebe strhnout pozornost služebního psa, neustále ho provokoval tím, že na něj pokřikoval a šermoval rukama. Když až po několikeré výzvě hlídku uposlechl, dal se ven na nástupiště, kde si samozřejmě zapálil cigaretu.  Tu odmítal uhasit a navíc se pokoušel z místa projednávání odejít. Protože neakceptoval výzvu, aby zůstal na místě a nepřibližoval se k služebnímu psu, byl pes na vodítku s náhubkem použit jako donucovací prostředek.

Muž potom všem pak začal se strážníky spolupracovat.

foto: mp plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka