Strážníci na Lochotíně se zaměří na pejskaře

Strážníci městské policie na Lochotíně chystají intenzivnější kontroly zaměřené na dodržování povinnosti pejskařů uklízet po svých psech exkrementy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Také na dodržování městské vyhlášky, ze které majitelům zvířat vyplývají další povinnosti.

Strážníci tak zareagovali na v poslední době množící se stížnosti z řad občanů. Četnější dohled by mohl možná do jisté míry pomoci. Převážná část majitelů psů se snaží po svých psech exkrementy uklidit, zejména to pak platí, když je strážník někde přítomen. Pokud strážník ale v dohledu není, často na svou základní povinnost pejskaři „ zapomínají“, otočí se a odejdou z místa rychle pryč. Nezbytný pomocník při venčení pejska je sáček na úklid exkrementů. Obyvatelům Lochotína jsou k dispozici zdarma k vyzvednutí ve vrátnici Úřadu městského obvodu.

Těm chovatelům, kteří po svých psích miláčcích neuklidí a jsou přistiženi strážníky, hrozí na místě bloková pokuta až do výše pěti tisíc korun. Záležitost může být také ale podstoupena správnímu orgánu, kde hrozí pokuta vyšší.

Problém, se kterým se mnohdy také strážníci při kontrolách zaměřených na psy setkávají, je ten, že majitelé u sebe nemají při venčení svých čtyřnohých miláčků doklady totožnosti. Znesnadňuje a prodlužuje to pak průběh celé kontroly. 

Nechat volně pobíhat psa v místě, kde to zakazuje městská vyhláška, se může chovatelům také pěkně prodražit. Takovým místem, kde je volné pobíhání zakázáno je i lochotínský park. Pohybuje se tu více lidí, maminky s kočárky, děti a starší lidé.  Stačí chvilka nepozornosti chovatele a může se stát pak nějaká nepříjemnost. Majitel psa by měl na tuto skutečnost stále myslet a mít ho za všech okolností vždy pod kontrolou.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.01.2017 17:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka