Strážníci odřízli v Borském parku muže od oprátky

Strážníci zachránili muže, který chtěl ukončit svůj život. Odřízli ho z oprátky a zahájili resuscitaci, která byla úspěšná.

Cílená propagace v Plzni

Městští policisté vyjeli na signál tísňového volání v neděli v půl čtvrté ráno. Mužský hlas na linku 156 operačnímu strážníkovi oznámil hrozbu sebevraždou v Borském parku.

Hlídka v terénu okamžitě vjela do parku a za využití veškerého osvětlení vozu  a osobních  svítilen začala propátrávat okolí. V místě prostoru nedaleko přečerpávací plynové přečerpávací stanice zahlédl jeden ze strážníků nohy visící z jednoho ze vzrostlých tisů. Strážníci okamžitě vyběhli ven z auta, jeden z nich muže nadzvednutím za pas uvolnil, aby snížil tlak na hrdlo a druhý vytáhl nůž a odřízl ho z oprátky z textilního opasku, na kterém visel.  Vzhledem k tomu, že byl v bezvědomí, nedýchal, neměl hmatnou srdeční činnost,  začali  strážníci  s okamžitou resuscitací. Třetí člen hlídky se mezitím spojil s dispečinkem záchranné služby, za účelem resuscitace řízené instrukcemi dispečera.  U muže se podařilo na základě prováděné nepřímé masáže obnovit srdeční činnost a po chvíli začal, byť se značnými obtížemi samostatně dýchat.  Záchranáři transportovali muže do FN Plzeň Lochotín na  Emergency.

foto: mp plzeň

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.04.2018 12:46



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka