Strážníci v Plzni odchytávali želvu a kocourka

Po korele chocholaté mají strážníci městské policie na svém kontě další netradiční úlovek. Na Lochotíně odchytávali želvu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Originální nález řešili strážníci víc jak hodinu a půl po poledni.  V Kotíkovské ulici ji našla náhodná chodkyně a zavolala na městskou policii. Želva nádherná lezla po trávníku, nikdo se ke zvířeti jako majitel nehlásit. Strážníci si želvu od ženy převzali a odvezli do Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici.

Strážníci ve čtvrtek v dopoledních hodinách zachraňovali také uvízlého kocourka v šachtě sklepního prostoru Domovinky v Úslavské ulici.

Zvíře bylo vyděšené, strážníci nevěděli, zda není zraněné a mříž nešla otevřít. Proto strážníci ze skupiny pro odchyt přivolali své kolegy, kteří mají speciální vybavení a společnými silami se jim jí zdařilo otevřít tak, aby jí nepoškodili. Jeden ze strážníků vlezl poté po žebříku dolů a zvíře z šachty nezraněné osvobodil. O to větší radost byla strážníků, když se dozvěděli, že se jedná o kocourka patřícího zdejším seniorům ze stacionáře, kterým mohli udělat tak velikou radost, neboť ho už nějaký čas předtím postrádali.

foto: mp plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.05.2018 06:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka