Strážníci začali s kontrolou dětských hřišť v centrálním obvodu Plzně

V plzeňském centrálním obvodu byla zahájena kontrola bezpečnosti dětských hřišť

Cílená propagace v Plzni

V souvislosti se zahájením sezony provozu dětských hřišť začala i pravidelná kontrola pískovišť a dopadových ploch u dětských prvků bezpečnostní kontrolou detektorem kovů.  Na té se spolu s Městským obvodem Plzeň 3 bude v počáteční fázi podílet i Městská policie Plzeň. První z kontrol začala ve Skvrňanech za přítomnosti zástupců MO Plzeň 3 a Městské policie Plzeň.

„I když tomu zatím počasí nenasvědčuje, začíná sezona dětských hřišť a pro obvod je prvořadým kritériem bezpečnost a funkčnost všech dětských zařízení, tedy i pískovišť. Hřiště je třeba rychle zkontrolovat, a proto jsme rádi, že Městská policie Plzeň nám v prvních kontrolách pomůže“, informuje David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.

Pravidelná a důsledná kontrola je nezbytná. O tom už se pracovníci úřadu přesvědčili na minulých kontrolách, kdy byly nalezeny „zajímavé“ předměty. Kromě starých kovových hraček, víček od lahví a vysloužilých baterií odhalil detektor kovů i nebezpečné předměty jako zrezivělé vruty, dráty a pírka do vlasů.

„Už minulý rok jsme zakoupili detektor kovů a vyškolili pracovníka, který kromě samotné pravidelné kontroly detektorem navíc vizuálně zkontroluje herní prvky a provede vždy základní úklid dětského hřiště. Vnímáme bezpečnost dětí jako jednu z nejdůležitějších priorit  a stejně jako minulý rok budou pískoviště a dětská hřiště procházet 1x týdně kontrolou“, dodal David Procházka.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka