Strážníky v Rokycanech zaměstnali opilci, řidiči ignorující předpisy i vadný výfuk

Rokycanští strážníci nejčastěji řeší dopravní přestupky a chování opilců.

Cílená propagace v Plzni

Jen v posledních dnech tak uložili přes pět desítek pokut a postarali se o sedm lidí, kteří to opravdu hodně přehnali s alkoholem.
Hned ve dvou případech zasahovali strážníci u značně opilých žen, které utekly z rokycanské nemocnice. Přímo při ošetření odešla 36letá žena ze Strašic, kterou hlídka našla v nemocničním areálu a neměřila jí 1,9 promile alkoholu v dechu. Poté, co lékaři dokončili její ošetření, putovala na záchytku. Stejný scénář měl i druhý případ. Tentokrát uprostřed ošetření zmizela 86letá žena z Dobříva. Strážníci ji objevili také v areálu nemocnice, předali zpět lékařům a pak dohlédli na její odvoz domů. Po celou dobu silně opilá žena sprostě nadávala personálu nemocnice i hlídce městské policie.

Plzeňan pod vlivem drog řádil na rokycanském nádraží, odkud chtěl údajně cestovat do Prahy. Městští policisté jej s důraznou domluvou vyvedli, muž ale vyváděl dál a navíc začal strhávat plakáty z plakátovací plochy. Dostal proto pokutu a odešel s tím, že do Prahy půjde tedy pěšky.

Stále stejný dopravní přestupek řeší strážníci i několikrát denně na Masarykově náměstí, kde řidiči ignorují, že se jedná o pěší zónu a krátí si tudy cestu. Jen v posledních dnech tady padlo 22 pokut. 

Kuriózní případ se odehrál v Zeyerově ulici, kde si hlídka všimla projíždějícího auta, o kterém strážníci věděli, že je ostavené bez registračních značek v Plzeňské ulici. Jak se ukázalo, řidič měl soudem uložený zákaz řízení a navíc na auto připevnil dvě různé registrační značky, z nichž jedna byla hlášená jako odcizená. Pachatele podezřelého hned z několika trestných činů si převzala Policie České republiky.

Neobvyklý byl také zásah strážníků u jednoho ze supermarketů, kde měla mladá řidička zjevné problémy se svým autem. Tomu totiž upadl kus výfuku a žena nemohla odjet. Hlídka si řidičky v nesnázích všimla a pomohla jí odstranit poškozenou část výfuku, aby byl automobil pojízdný. 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.05.2019 06:36



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka