Stromboli, symbol československé rockové scény 80. let, vystoupí v Měšťanské besedě v původní sestavě.

Sen mnoha českých rockových fanoušků konce 80. let, vidět ještě někdy na živo hrát kapelu Stromboli, se plní. Kytarový mág Michal Pavlíček, mimořádná zpěvačka Bára Basiková, bubeník Klaudius Kryšpín, klávesistka Vendula Kašpárková, baskytarista Jiří Veselý a host kapely, baskytarista a zpěvák Vilém Čok opět koncertují v českých a slovenských městech. 14. září 2016 se jich dočkají i plzeňští příznivci, když Stromboli zavítají na pódium Měšťanské besedy.

Cílená propagace v Plzni

Sen mnoha českých rockových fanoušků konce 80. let, vidět ještě někdy na živo hrát kapelu Stromboli, se plní. Kytarový mág Michal Pavlíček, mimořádná zpěvačka Bára Basiková, bubeník Klaudius Kryšpín, klávesistka Vendula Kašpárková, baskytarista Jiří Veselý a host kapely, baskytarista a zpěvák Vilém Čok opět koncertují v českých a slovenských městech. 14. září 2016 se jich dočkají i plzeňští příznivci, když Stromboli zavítají na pódium Měšťanské besedy. Zahrají všechny známé skladby, které dají vzpomenout na ojedinělou hudební éru Nové vlny 80. let, i několik skladeb z posledního alba Fiat Lux.

U příležitosti 30. výročí vzniku kapely natočili Stromboli v roce 2014 nové album Fiat Lux a uspořádali koncert. Vyprodaná O2 aréna, úspěch koncertu i pozitivní reakce na vydané album způsobily, že se Stromboli rozhodli v koncertování pokračovat. „Napřed se objevily nabídky, abychom vystoupili na nějakých letních festivalech. To se dá, to není žádný závazek. Ale tahle festivalová vystoupení nás vzala za srdce a navíc Bára Basiková je ve velké formě. Přišel pocit, že ta dvacetiletá pauza vůbec nebyla. Proto následovalo rozhodnutí ještě chvilku pokračovat,“ vysvětluje frontman kapely Michal Pavlíček.

Znovu oživlá legenda, spojující výjimečnost kytarového talentu Michala Pavlíčka, pěveckého projevu Báry Basikové a muzikantských postupů ostatních členů kapely, je zpět v plné sestavě. V rámci svého turné navštíví i plzeňskou Měšťanskou besedu a jejich koncert může přilákat nejen pamětníky, kteří chtějí znovu zažít kultovní českou kapelu ve výborné formě, ale také hudební fajnšmekry hledající kvalitní nadčasovou rockovou hudbu.

Budeme hrát několik písniček z desky Fiat Lux, ale jinak všechny ty známé z 80. let – Veliké lalulá, Košilela, Houpací židle na opuštěné terase, Kvůli ní a další,“ poodhaluje Michal Pavlíček. „Se mnou a Bárou bude hrát Klaudius Kryšpín, Jiří Veselý, Vendula Kašpárková a hostem bude Vilda Čok,“ dodává.

Comebackové album Fiat Lux (v překladu Budiž světlo) je již platinové. Atmosférou navazuje na první období kapely, ale úspěšně se pokouší i o současnou tvář rocku, přičemž se opírá o texty autorů Vlastimila Třešňáka a Petra Kolečka.

Stromboli vystoupí v Měšťanské besedě v Plzni 14. září 2016 od 19:30 hod. Koncert je k stání.

Vstupenky v ceně 490 Kč lze zakoupit na www.mestanska-beseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích a také na prodejních místech: Předprodej vstupenek, nám. Republiky 41; Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13, Plzeň.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka