Stromovou zeleň dosází městské obvody Malesice a Litice

Vysázet nové ovocné stromy na svém území chce devátý městský obvod Malesice, z Fondu životního prostředí města Plzně žádá 40 tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

Za peníze obnoví a založí dvě aleje, vysazeno v nich bude 46 stromů, a to jabloní, hrušní, třešní a višní. 

„Zvoleny budou staré a místní odrůdy, které jsou kulturním dědictvím a připomínají dlouholetou tradici ovocnářství v České republice,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík. Cílem projektu je zlepšit životní prostředí v městském obvodu a posílit biodiverzitu rostlinných i živočišných druhů v lokalitě. Uvolnění peněz musí ještě schválit zastupitelé. 

Novou výsadbu stromů má v plánu také šestý městský obvod Litice, na projekt nazvaný Sakurová alej žádá 109 tisíc korun. Poskytnutí peněz z Fondu životního prostředí města Plzně odsouhlasili radní, schválit je ještě musí zastupitelé. Výsadba se týká ulice K Roli, kde dnes rostou hrušně napadené rzí. Ty budou postupně vykáceny, nahradí je 14 kusů sakur, další stromy budou vysázeny i v Dubové ulici a v jižní části ulice Klatovská. Výsadbou navržené zeleně dojde k oživení a zlepšení životního prostředí ve vybraných lokalitách.  

Šanci získat finanční prostředky z městské pokladny na dosadbu zeleně měly všechny obvody. „Letos v únoru jsem vyzval starosty všech obvodů, ať si jimi řízené obvody požádají o dosadbu stromové zeleně, reagovaly ale jen Malesice a Litice,“ uvedl Petr Náhlík. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.05.2015 08:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka