Studenti Sutnarky od středy vystaví auta nedaleké budoucnosti

Auta nedaleké budoucnosti se stala inspirací i pro studenty magisterského oboru Design na Sutnarce, kteří pod vedením renomovaného finského designéra Eero Kankainena vytvořili návrhy podoby aut řízených umělou inteligencí.

Cílená propagace v Plzni

Výstava jejich prací se otevře ve středu 8. února v 18 hodin v Galerii Ladislava Sutnara.

Výstava představí práce vybraných studentů magisterského studia oboru Design vzniklé pod vedením finského designéra Eero Kankainena. Tento designér je absolventem Royal College of Art a jako zaměstnanec známého italského designerského studia se podílel na návrzích vozů mnoha světových automobilek, firmu Ferrari nevyjímaje. Nyní pracuje v české firmě Aufeer Design v Mladé Boleslavi, která úzce spolupracuje s firmou Škoda-Auto, ale také s firmou Škoda Transportation v Plzni. Zároveň působí jako pedagog na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara ZČU, kde vede studenty navazujícího magisterského oboru Design.

Tématem prací, které se představí v Galerii Ladislava Sutnara, je návrh vzhledu autonomního auta v nedaleké budoucnosti - tedy samořízeného vozidla, které ke svému provozu nepotřebuje řidiče. Toto téma se stává čím dál více diskutovaným v odborných kruzích automobilového průmyslu a studenti umělecké fakulty pod vedením zkušeného designéra nyní představují své vize.

ilustrační foto

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka