Studenti v Plzni pomáhají městské policii jako asistenti

Na konci dubna loňského roku se vedení plzeňské městské policie dohodlo se zástupci Bezpečnostně právní akademie na prohloubení spolupráce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slavnostně byla podepsána dohoda o dlouhodobé spolupráci v oblasti vykonávané praxe studentů soukromé školy u Městské policie Plzeň.

Obě strany si stanovily priority vzájemné spolupráce v oblasti prevence, bezpečnosti a vzdělávání. Prvních čtrnáct studentů školy absolvovalo odbornou dvoutýdenní praxi na začátku listopadu. Mladí adepti na práci v bezpečnostních složkách se během stáže seznámili blíže s prací strážníků v přímém výkonu služby a také se zúčastnili některých činností pod dohledem odborného a zkušeného zaměstnance městské policie, rovněž poznávali chod obvodních služeben, kde svou odbornou praxi vykonávali.  Získali nejen například povědomí co je místní znalost strážníka, ale také řadu cenných a jistě zajímavých zkušeností. 

Podle velitele Městské policie Plzeň Karla Macha je výkon odborné praxe studentů školy tohoto zaměření pro městskou policii přínosem, a to s ohledem na možnost získání potenciálních zájemců o výkon povolání strážníka, kteří by se mohli rekrutovat právě z řad studentů této školy.

Studenty, oblečené do reflexních vest, označené nápisem „ Asistent městské policie“ je možno potkat v doprovodu strážníků v ulicích města i tento týden. Čtrnáctidenní odbornou praxi právě vykonává dalších 15 studentů.

„ V průběhu prvních dnů odborné praxe mi velmi překvapilo, jak širokou škálu činnosti musí strážníci zvládat a čemu všemu musí strážníci v přímém výkonu čelit“, říká jedna ze studentek Bezpečnostně právní akademie.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka