Šumavský Špičák pustil lyžaře už i na černou Šanci – sněhu už je přes metr

Víkend na sjezdovkách bez omezení, startují víkendové kurzy a připravuje se snowpark

Cílená propagace v Plzni

Radikální proměna počasí a kvanta nově připadaného sněhu umožnila poprvé v této zimní sezoně otevření všech sjezdovek ve Ski&Bike Špičák. „ Za poslední tři dny připadl skoro metr prašanu a výška průběžně upravované sněhové pokrývky na sjezdovkách dosahuje až 120 centimetrů,“ uvádí k aktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík

Premiérově také letos vjeli lyžaři i na nejprudší českou sjezdovku černou Šanci, která jako jediná není technicky zasněžována ani upravována a její přírodní svah nyní nabízí parádní freestylové lyžování. V provozu už je několik dnů též dětský areál pod hotelem Sirotek a v plné délce i ostatní sjezdovky.

 „ Dnes začínáme pracovat na snowparku, pro nějž máme speciálně vyčleněnou sjezdovku Lubák (411 m dlouhá /převýšení 90 metrů). Musíme tady ještě dosněžit větší vrstvu sněhu, než připadla, a pak se začnou stavět jednotlivé prvky a překážky,“ říká k další připravované novince V.Kasík.   
  
O tomto víkendu (12. a 13.1.2019) startují víkendové lyžařské kurzy pro děti i dospělé, kteří se chtějí naučit lyžovat nebo zdokonalit styl. Jinak se nekoná žádná akce (závody apod.), takže víkendový provoz je zcela bez omezení. Fronty na lanovku a vleky se v tomto týdnu zatím vůbec netvořily.  

Další aktuální info na www.spicak.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka