Šumavský Špičák zase „jede“ v letošním obvyklém režimu

Radost z více napadaného sněhu v minulém týdnu díky další teplotní vlně netrvala dlouho.

Cílená propagace v Plzni

Provoz areálu na šumavském Špičáku se musel vrátit do letošního obvyklého aranžmá, které mu počasí dovolí. „Za této konstelace dokážeme připravit hlavní přes 1,5 kilometru dlouhou sjezdovku, 600metrovou rodinou Spodní Šanci, trať od parkoviště a lyžařské hřiště pro děti s pohyblivým kobercem. Hlavně horní pasáže sjezdovek pořád nabízí velmi dobré lyžování.,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

Jarní prázdniny v Plzni a okolních okresech pak pomohly návštěvnosti v pracovních dnech týdne. „Od pondělí do středy tady lyžovalo každý den okolo 1000 lidí. Na lanovce ani vlecích se žádné dlouhé fronty netvoří a v druhé polovině týdne má zase trochu sněhu připadnout,“ dodává k aktuálním podmínkám V.Kasík.

Na sjezdovkách, kde se nyní lyžuje, leží v průměru 40 cm promíchaného přírodního a technického sněhu. Lanovka na vrchol Špičáku, kotva na Spodní Šanci, vlek k parkovišti a vleky pro děti včetně pohyblivého koberce jsou v provozu každý den od 8.30 do 16 hodin. K dispozici jsou všechny další služby – půjčovna vybavení, servis lyží či lyžařská škola. Večerní lyžování na Spodní Šanci se koná každý pátek, sobotu a středu od 18.30 do 21 hodin.

Byl už také zahájen výprodej lyží z testovacího centra/půjčovny areálu. Jedná se o modely letošní zimy 2019/20 a k mání jsou za zhruba poloviční ceny oproti těm obvyklým. 


Další aktuální info na www.spicak.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka