Sušická nemocnice bude mít od července nového ředitele, bude jím lékař a manažer Petr Čapek

Od července dojde ke změně ve vedení nemocnice Sušice.

Cílená propagace v Plzni

Martin Straka, který byl ředitelem od listopadu minulého roku, odchází do jiné nemocnice v Karlovarském kraji, v rámci skupiny NEMOS, kde by měl převzít primariát interního oddělení. Ve funkci ho střídá vystudovaný lékař Petr Čapek, který se posledních 25 let pohyboval ve farmaceutickém průmyslu, kde zastával i funkce generálního ředitele.

Nemocnice v Sušici má nového ředitele, stal se jím MUDr. Petr Čapek, MBA. Lékař, který až do roku 1992 léčil v tehdejší Fakultní nemocnici na Bulovce (dnes Nemocnice Na Bulovce). Poté pracoval ve farmaceutickém průmyslu, kde 25 let vykonával různé manažerské pozice, několik let zastával i funkci generálního ředitele a to nejen pro Čechy, ale i Slovensko, Litvu a Lotyšsko. Nyní bude řídit více než 200 zaměstnanců sušické nemocnice.

„Těším se na návrat k reálné medicíně, de facto ke kořenům, které mne kdysi dovedly ke studiu medicíny. Nepřekvapivě hlavním důvodem byla přímá lékařská péče o konkrétní nemocné,“ uvedl Petr Čapek. Ve funkci vystřídá svého předchůdce Martina Straku, který přechází do některé jiné nemocnice v Karlovarském kraji patřící do skupiny NEMOS, kde by měl zastávat funkci primáře na interním oddělení. „Vítám novou výzvu v podobě stabilizace interního oboru, které je mou primární odborností. Pevně věřím, že v budoucích letech využiji zkušenosti získané v době úspěšné konsolidace a stabilizace interního oddělení v sušické nemocnici,“ uvedl Martin Straka.

Ještě na podzim roku 2015 bylo z důvodu personálního podstavu lékařů interní oddělení nemocnice v Sušici zavřené. Po převzetí nemocnice společností NEMOS GROUP a nástupem zkušeného internisty Martina Straky na pozici primáře, se podařilo oddělení ještě na konci roku 2015 znovu otevřít a personálně stabilizovat. Dnes je oddělení fungující a plně personálně zajištěné. „Ředitel Straka udělal v čele sušické nemocnice kus dobré práce. Těším se samozřejmě na nový kolektiv všech zaměstnanců Nemocnice Sušice, na komplexnost problematiky nové práce. V neposlední řadě se také těším na Sušici a na Šumavu samotnou. Tu budu moci vnímat jinak než jenom jako turista. Od svého mládí sem jezdím pravidelně a na Šumavě mám vlastně druhý domov, který se nyní stane tím hlavním,“ říká Čapek.

Nový ředitel Petr Čapek zatím nezná detailní problematiku fungování sušické nemocnice, to je práce pro následující týdny. „Mohu pouze odhadovat, že tak jako řada jiných nemocnic je její bolavou patou zabezpečování 24 hodinových služeb 7 dnů v týdnu jak sestrami, tak I lékaři. Samostatnou kapitolou je pak úhrada a proplácení zdravotnické péče, jinými slovy je to dosahování aspoň vyrovnaného rozpočtu provozu nemocnice,“ uvádí Čapek. „Mým cílem je, aby nemocnice poskytovala rozsah kvalitní zdravotní péče ve stejném spektru a objemu jako v minulých letech a byla tak i nadále vyhledávaným zařízením mezi obyvateli regionu. Chci přispět k tomu, aby z pohledu současných i budoucích zaměstnanců byla sušická nemocnice preferovaným a oblíbeným zaměstnavatelem, na kterého budou všichni zaměstnanci hrdí,“ dodal.
Petr Čapek se během posledních 25 let pohyboval převážně na manažerských pozicích, s nemocničním prostředím se ale nikdy úplně nerozloučil a stále pracuje jako ambulantní specialista na zkrácený úvazek v ambulanci Urologie Malešice s.r.o. „Není to jenom spolupráce s bývalými kolegy, ale je to také možnost být pracovně opět mezi přáteli. Bude-li to objektivně možné, pak se myšlence být urologem i v rámci nemocnice Sušice vůbec nebráním,“ uvedl.

Petr Čapek vystudoval Fakultu Všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze v letech 1978 – 1984, následně získal v letech 1987 a 1992 obě atestace v oboru urologie. Titul MBA získal na Katz Business school, University of Pittsburgh v letech 2000 – 2001. Na přelomu roku 2012 a 2013 pracoval jako zástupce ředitele Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SUKLu).

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.06.2017 07:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka