Sušická nemocnice má nového vlastníka - Pentu

Nemocnice Sušice se stala součástí mezinárodní sítě nemocnic společnosti Penta. Penta provozuje ve střední Evropě více jak 25 nemocnic a více než 40 poliklinik.

Cílená propagace v Plzni

Patří k největším soukromým poskytovatelům zdravotní péče.

„Od vstupu do společnosti NEMOS už můžeme mluvit o postupném budování sítě nemocnic v České republice. Skupina NEMOS je excelentním příkladem možné spolupráce privátního a veřejného sektoru při poskytování zdravotní péče občanům České republiky,” uvedl investiční ředitel Penty Václav Jirků.

Investiční skupina Penta vstoupila do společnosti NEMOS Group,a.s., která je vedle sušické nemocnice také provozovatelem Nemocnice Sokolov, sítě lékařských ambulancí Nemos Ambulance v Karlovarském kraji, je vlastníkem Nemocnice Ostrov a polikliniky NEMOS v Karlových Varech. Koupí významného majoritního podílu Penta získala ve společnosti kontrolu.

Podle Václava Jirků chce Penta v České republice postupně budovat stabilní síť zdravotnických zařízení, výjimečnou nejenom v přístupu k pacientům. S filozofií společnosti NEMOS GROUP – dostupnost služeb je důvodem k první návštěvě, kvalita pak důvodem k návratu – se  Penta plně ztotožňuje.

"Změnu majitele vnímáme pozitivně, jako stabilizační krok do budoucích let. Nemocnice je v dobré ekonomické kondici, ale skupina Penta je zárukou rozvoje a to nejen pro pacienty, ale i naše lékaře a zdravotní sestry a ostatní zdravotnický personál. Naší nemocnici v této souvislosti nečekají žádné okamžité změny, nebudeme zasahovat do provozu nemocnice a v žádném případě nehodláme nikoho propouštět," uvedl ředitel sušické nemocnice Martin Straka.

„Nový majitel jasně zdůraznil, že ani v jedné z nemocnic neplánuje redukovat zdravotní péči pro pacienty. Naopak chce s managementem a vedením odděleních hledat možnosti dalšího rozvoje a případného rozšíření péče a poskytovaných služeb,” dodal Straka.

Ve zdravotnickém sektoru Penta působí více než deset let. Patří mezi oblasti, které chce skupina rozvíjet v dlouhodobém investičním horizontu.  Na Slovensku vlastní síť16 nemocnic Svet zdravia, dále 14 zdravotnických zařízení ProCare, jejichž součástí je i nemocnice s poliklinikou Medissimo v Bratislavě. V Polsku pak EMC Instytut Medyczny s deseti nemocnicemi a 26 poliklinikami a také  nemocnici Certus s třemi poliklinikami v Poznani. V České republice prozatím získala Nemocnici Vrchlabí. „Vstup silného investora s mezinárodními zkušenostmi ve zdravotnictví je pro nemocnice NEMOSu dobrou zprávou. Jsem si jistý, že tento krok prospěje jak vlastním zdravotnickým, zařízením, tak našim zaměstnancům a zejména pak našim pacientům,” řekl David Soukup, spoluvlastník a jednatel NEMOS Group a.s.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka