Sušická nemocnice vypsala stipendia pro studenty zdejšího gymnázia

Nemocnice v Sušici vypsala stipendia pro studenty zdejšího gymnázia, kteří budou mít zájem o studium medicíny. Studentům lékařských fakult původem ze sušického gymnázia, bude od čtvrtého ročníku vyplácet pravidelnou měsíční odměnu.

Cílená propagace v Plzni

Studenti si v sušické nemocnici splní povinnou studentskou praxi, kterou jim nemocnice navíc zaplatí. Podmínkou je podpis smlouvy, ve které se studenti zaváží, že po promoci odslouží v sušické nemocnici určitý počet let.

„Je to jeden ze způsobů, kterým řešíme nepříznivou personální situaci v naší nemocnici. Na možnost stipendia se ptaly již dvě sušické studentky maturitního ročníku, věřím, že se dohodneme a budeme spolupracovat,“ uvedl ředitel nemocnice Martin Straka.

Ředitel sušického gymnázia Ivan Kratochvíl možnost stipendií pro své studenty přivítal. „Od vedení nemocnice je to výborný tah. Z mého pohledu je to hlavně důležité pro budoucnost města, protože u  stipendistů máme jistotu, že se nám do Sušice znovu vrátí,“ uvedl Kratochvíl. V podobné rovině gymnázium spolupracuje s několika dalšímu subjetky, které nabízí stipendia pro budoucí studenty vysokých škol, většinou technických oborů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka