Sutnarka vybírá v těchto dnech talenty do bakalářských oborů

První lednový týden se na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara (Sutnarka) konají tradičně přijímací talentové zkoušky do bakalářských oborů.

Cílená propagace v Plzni

Pro akademický rok 2018/2019 si podalo přihlášku celkem 577 uchazečů z různých koutů České republiky, ale také ze Slovenska, Kazachstánu, Běloruska, Ukrajiny, Ruska, Německa.

„Oproti minulým létům došlo v přijímacím řízení ke změně, která je výrazným přínosem pro uchazeče. V prvním i druhém kole posuzuje jejich práce více vedoucích ateliérů. A ti pomohou uchazeči s výběrem nejvhodnější specializace/ateliéru pro rozvoj jejich talentu. Stávalo se totiž, že si kvalitní uchazeči první špatnou volbou ateliéru zmařili šance na přijetí. A přitom bychom o ně stáli,“ vysvětluje proděkan pro studijní a pedagogické záležitosti Jindřich Lukavský.

Největší zájem je o ateliéry Grafický design, Ilustrace Grafika, Design nábytku a interiéru či Komiks a ilustrace pro děti. Přijímací řízení je dvoukolové. V první části, která začala 2. ledna, jsou hodnoceny domácí práce uchazečů. Následující den byli ve 13 hodin zveřejněni postupující do druhé části přijímacího řízení.

Do druhého kola postoupilo 283 uchazečů, kteří začali od 14 hodin plnit první úkoly. Tato druhá část přijímacího řízení trvá do pátku 5. ledna. Uchazeči plní vždy dva půldenní či celodenní úkoly viz vzorové testy https://www.fdu.zcu.cz/cz/313-vzorove-testy-k-prijimacim-zkouskam
 
Výsledky přijímacího řízení budou zveřejněny 31. ledna, přičemž předpokládaný počet přijímaných do akademického roku 2018/2019 je 144.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka