Švanda dudák se s prostorem U Ježíška loučí, Cyrano přidává představení

Ondřej Rychlý v roli Švandy dudáka má dnes a zítra před sebou poslední dvě reprízy, na Divadelní léto pod plzeňským nebem se vrátí zase až za rok.

Cílená propagace v Plzni

Obě představení jsou už vyprodaná, festival ale ještě zdaleka nekončí. Příští týden se na scéně, která pro letošní Divadelní léto vyrostla U Ježíška, odehrají dvě akce doprovodného programu, Open Air Slam (16. 7.) a Improzápas (18. 7.). Od soboty 20. července bude pak jeviště pod otevřeným nebem patřit Cyranovi v strhujícím podání Michala Dlouhého. Inscenace v režii Ivana Řezáče měla premiéru v loňském roce a stala se jednou z nejúspěšnějších ve dvanáctileté historii festivalu. Organizátoři se proto rozhodli k původně ohlášeným šesti reprízám přidat v pátek 26. července sedmé představení. Vstupenky jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut nebo na místě U Ježíška.

Letošní premiérová inscenace Švanda dudák má v tuto chvíli za sebou osm z deseti plánovaných repríz. „Máme spoustu krásných reakcí od diváků. Pojetí režiséra Marka Němce, který přenesl Tylova Strakonického dudáka do 90. let minulého století, je jim blízké a baví je. Dobře funguje i prostor U Ježíška, z centra Plzně sem dojdete za pár minut, je tu ale klidněji a stromy i kopec z navážky výborně dotvářejí scénu,“ říká ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Stejně jako diváky, baví Švanda dudák i samotné herce. „Je to náročné, dokonce jsem si musel včera udělat novou dírku na dudách, protože jsem zhubnul. Hraje se mi ale krásně, všechny nás to strašně baví, každý večer je to úplně nová vlna energie. Je nám až líto, že hrajeme tak málo představení,“ říká představitel hlavní role Ondřej Rychlý. Na scéně mu sekundují především Eliška Hanušová jako Dorotka, Martin Písařík v roli Vocilky a Michal Štěrba jako Švandův věrný přítel Kalafuna, v dalších rolích pak Jana Kubátová, Klára Krejsová, Tomáš Karger, Bronislav Kotiš, Antonín Procházka ml. nebo David Kubát.

Na stejném místě, tedy na scéně U Ježíška, se bude od soboty 20. července odehrávat dojemný i romantický příběh Cyrana z Bergeracu. Původně se mělo hrát jen do čtvrtka 25. července. „Vstupenky na jednotlivá představení jsou sice ještě k dostání, ale vzhledem k tomu, že vloni byl Cyrano beznadějně vyprodaný už v den premiéry, a také proto, že se Cyrano hraje druhým rokem a na jeviště Divadelního léta se tedy již nevrátí, rozhodli jsme se přidat další reprízu a hrát až do pátku 26. července,“ říká Marcela Mašínová. Toto představení bude derniérou Cyrana. Premiéra se uskutečnila vloni na konci června v Proluce. Letos se diváci mohou těšit na stejnou inscenaci v novém prostředí. Na Divadelní léto se vrátí nejen Michal Dlouhý v titulní roli, ale také Andrea Mohylová jako Roxana, Miloslav Tichý jako Kristián, Kamil Halbich v roli Le Breta, Jiří Maryško jako Raguenau a další.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka