Svátky pohody a klidu? To plzeňští strážníci říct nemohou

Během předvánočního času a svátků museli strážníci zasahovat hned u několika opilců.

Jarní servisní akce AUTO CB

Někteří skončili na protialkoholní záchytné stanici, pro jiné musela zdravotnická záchranná služba a nejednou na místo museli být přivoláni i kolegové od PČR.

V pátek 21. 12. 2018 po jedenácté hodině byla hlídka městské policie vyslána do Husovy ulice, kde se na travnaté ploše u autobusové zastávky nacházel třiačtyřicetiletý muž se zakrváceným obličejem. Z muže byl silně cítit alkohol a při pokusu vstát neustále padal.  Strážníci na místě provedli prvotní ošetření, aby zjistili rozsah poranění v obličeji a na místo byla zavolána zdravotnická záchranná služba, která si muže převzala k dalšímu ošetření. 

Téhož dne po osmnácté hodině strážníci řešili dalšího podnapilého muže v Riegrově ulici. Jednatřicetiletý muž nadýchal 3,53 promile alkoholu v dechu. K vystřízlivění putoval na protialkoholní záchytnou stanici.

V sobotu 22. 12. 2018 kolem sedmé hodiny ranní při pochůzkové činnosti si strážníci všimli slovní potyčky dvou mužů v Jungmannově ulici. Vzápětí se k hlídce přihlásil jeden z mužů, jenž měl v oblasti hlavy zaschlou krev. Třiačtyřicetiletý muž uvedl, že byl napaden a žádal o přivolání PČR.  Pětadvacetiletý útočník uvedl, že chtěl pouze odtrhnout od sebe dva fyzicky se napadající muže, ale vulgární slova napadeného se jej dotkla a začala mezi nimi slovní rozepře. Mladší muž nadýchal 1,96 promile. Starší muž měl 1,63 promile alkoholu v dechu, následně si začal stěžovat na silné boleti hlavy a obtíže s dýcháním. Na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje a PČR. Třiačtyřicetiletého muže převzali k dalšímu ošetření záchranáři a převezli jej do zdravotnického zařízení s podezřením na otřes mozku.  Pětadvacetiletý muž byl na žádost policie převezen k vystřízlivění na záchytnou protialkoholní stanici.

Dalším „zákazníkem“ na protialkoholní záchytné stanici byl sedmatřicetiletý muž ze Slovenska. Ležícího na chodníku, silně zapáchajícího alkoholem a močí a neschopného se postavit se na nohy jej našli strážníci o půl deváté dopoledne u křižovatky ulic Kardinála Berana a Tylova.


V neděli hodinu popůlnoci strážníci vyjížděli na oznámení do Schwarzovy ulice, kde se pohyboval zcela nahý muž.  Na místě hlídka městské policie spatřila obnaženého muže, jehož svršky a boty byly rozházeny po vozovce. Šestatřicetiletý muž zpočátku nereagoval na výzvu, aby zanechal pohoršujícího jednání. Po krátké komunikaci se strážníkem bylo zjištěno, že daný muž se neorientuje v čase, ani v místě a jeví známky požití omamné a psychotropní látky. Podařilo se ho však přesvědčit, aby se oblékl, přičemž stále opakoval, že trpí nezvladatelnou touhou masturbovat. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která si muže převzala k dalšímu ošetření. 

Téhož dne pár minut před půlnocí přijala hlídka městské policie oznámení, že v Železničářské ulici se nachází zraněný muž. Strážníci, kteří se dostavili na místo, spatřili muže s tržnou ránou pod pravým okem. Dvaadvacetiletý muž si stěžoval na bolest hlavy a hlídce sdělil, že jej napadla trojice mužů na zastávce MHD v Masarykově ulici. Poznatky byly předány PČR a mladého muže si převzala k ošetření zdravotnická záchranná služba.

Na Štědrý den v pravé poledne vyjížděli strážníci před hypermarket na Rokycanské ulici, kde před hlavním vchodem ležel podnapilý muž. Pětačtyřicetiletý cizinec nebyl vůbec schopný se postavit na vlastní nohy, ani provést dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. K vystřízlivění putoval na protialkoholní záchytnou stanici.


Na první svátek vánoční
převážela hlídka městské policie dalšího opilce k vystřízlivění na protialkoholní stanici. Nyní se jednalo o devětatřicetiletého Plzeňana, který spal u hlavního nádraží Českých drah.


Na druhý svátek vánoční
nezapomenou dva patnáctiletí hoši. Ti si vánoční čas zpestřili jízdou automobilem, který si půjčili od otce jednoho z mladíků. Řidič posilněn alkoholem neunikl pozornosti borským strážníkům. Upozornil na sebe vysokou rychlostí, když jel směrem od Radobyčic k Tyršovu mostu a vozidlem málem vjel do příkopu. Hlídka proto okamžitě zapnula světelné a zvukové výstražné zařízení s nápisem stop, aby vozidlo zastavila. Při zastavení řidič vozidla přeskočil na zadní sedadla a následně strážníkům tvrdil, že řidič z automobilu utekl. Po chvilce se k řízení vozidla přiznal, ale uvedl, že žádné doklady u sebe nemá a řidičský průkaz nevlastní. Jelikož po vystoupení z vozidla mladík šel vrávoravou chůzí, podrobil se dechové zkoušce, kde byla naměřena hodnota 1,61 promile alkoholu v dechu. Spolujezdec předložil osvědčení o registraci vozidla a uvedl, že automobil je jeho otce a vzal si ho bez jeho vědomí. Na místo byla přivolána PČR a celou věc si převzala k dalšímu šetření. 

Téhož dne po druhé hodině odpoledne byla vyslána hlídka městské policie na zastávku MHD do Lidické ulice, kde se již delší dobu opíral o zábradlí třiašedesátiletý muž. Vedle sebe měl pohozené francouzské hole a křečovitě se držel zábradlí. Na oslovení strážníky reagoval jen zaúpěním. Na místo byla okamžitě přivolána zdravotnická záchranná služba. Na žádost dispečera z tísňové linky 155 hlídka prověřila svítilnou, zda muži reagují zorničky na světlo a to s negativním výsledkem. Po příjezdu záchranářů byl podchlazený muž převezen do FN Plzeň Lochotín.

Tísňová linka seniorů byla v pohotovosti i o svátcích

Během svátečních dnů vyjížděli strážníci třikrát v rámci projektu Tísňové linky seniorů. Naštěstí ani v jednom případě nešlo o nic vážného. V jednom z případů se sedmdesátiletá seniorka nedokázala bez pomoci druhého postavit na vlastní nohy. Hlídka, jež byla na místě, pomohla ženě vstát. Další ošetření žena nepožadovala. 

 Devětašedesátiletá žena si zavolala na pomoc strážníky, když ji upadl ovladač nastavitelného lůžka, který ji upadl na podlahu, aby si mohla změnit polohu lůžka na polohu vhodnou ke spánku. 
Jednaosmdesátiletá žena omylem zmáčkla tísňové tlačítko a hlídce po příchodu do bytu sdělila, že se cítí v pořádku a pomoc nepotřebuje.

foto: mp plzeň


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.12.2018 12:12



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka