Svatomartinské slavnosti oživí Kollárovu ulici

Svatomartinská husa, pivo, svařák ale i kulturní program pro děti i dospělé zaplní v sobotu dřevěné náměstíčko kousek od centra - na křižovatce Kollárovy a Kovářské ulice.

Jarní servisní akce AUTO CB

Místní tak pokračují ve své snaze proměnit pozapomenutou ulici v reprezentativní třídu hrdě spojující hlavní autobusové nádraží a centrum.

Už pátou sousedskou slavnost za poslední dva roky pořádá iniciativa Kollárka jinak! Cílem místních obyvatel je zpříjemnit svou ulici pro místní, návštěvníky i kolemjdoucí. Dřevěnou platformu, kde slavnosti proběhnou, vybudovali sousedé právě jako místo pro společné setkávání. Koncert, divadlo nebo jinou akci tady může uspořádat každý.

Cílem je vytáhnout místní z domů a posílit sousedské vztahy. “Máme radost, že naše aktivity zajímají nejen běžné obyvatele, ale i živnostníky a velké podnikatele. V těchto dnech ladíme vznik občanského spolku, abychom mohli efektivněji pracovat na zkrášlení ulice a okolí. Navíc se budeme bavit s místními podniky, jak zkulturnit vyvěsní štíty a pouliční reklamu,” vysvětluje tahounka místních Jana Eismanová.

Tuto snahu podporuje i náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS): “Vizuální smog je v Plzni častým problémem. Často přitom stačí sladit barevné odstíny, písmo nebo upravit velikost cedulí a vše vypadá o řád lépe. Jsem velmi zvědav, jak bude tato iniciativa v Kollárce přijata, město Plzeň má do budoucna zájem na takovýchto iniciativách participovat a podporovat je. Z Kollárky by se mohla stát jakási laboratoř pozitivních změn, které se mohou následně rozšířit dál.”


Svatomartinské slavnosti
KDY?
Sobota 11. listopadu v 14.00 - 19.00
KDE?
plácek na křižovatce ulic Kollárova a Kovářská
Facebook: www.facebook.ccom/kollarkajinak


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka