Svatý Mikuláš se vrací do kin a hodlá být netradiční

Nezávislý film Petra Smazala "Svatý Mikuláš" měl předpremiéru v listopadu 2014 v kinech Cinema City. Diváci tak mohli shlédnout první střih filmu a setkat se tak s prvním found footage v ČR. Nyní je film podle tvůrců finálně hotov a proto chystají řadu oficiálních premiér.

Jarní servisní akce AUTO CB

"Předpremiéra nám posloužila jako veřejný screening pro diváky. Díky jejich názorům jsme mohli film dostat do finální podoby a teď je na čase ukázat, co jsme si vzali k srdci a co naopak ne." usmívá se režisér filmu Petr Smazal, který miluje scifi horor Sunshine

Protože film nesehnal žádného distributora, pojali tvůrci premiéry stejně nezávisle jako samotné natáčení filmu. "Budeme jezdit jako zájezdní divadlo, akorát místo divadla budeme hrát film. Využijeme tedy možnosti regionálních kin a podíváme se za diváky po celé ČR. Opět půjde o jednu jedinečnou projekci, která bude pojata slavnostně, obdobně jako předpremiéry. Věřím, že přijdou i nějací čestní hosté." Doplňuje Petr Smazal.

Seznam premiér bude uveřejňovat umělecká skupina F8 ART COMPANY přostřednictvím Facebookových stránek a www stránek www.f8artcompany.com po 20. lednu. "Jednu premiéru tedy vlastně derniéru Vám prozradím. 24.4.2015 ukončíme šňůru premiér ve Stříbře. Je to moje rodné město a má to pro mě velkou symboliku. Připravím si tedy pár překvapení pro Stříbrské diváky. Ve Stříbrském kině navíc v bufetu kdysi pracoval můj děda, který 24.4. slavil narozeniny. Bude to tedy také memoriam pro něj." říká Petr Smazal.

Pro premiéry budou tvůrci vyhledávat regionální partnery přímo v místě projekce. "Chceme představit lokální menší nebo střední podnikatele jako partnery premiér a to za symbolické příspěvky. Věřím, že se taková akce setká s úspěchem a pomůže nám s tím zafinancovat nejen šňůru premiér ale také přípravu filmu pro zahraniční diváky." Kdybyste tedy chtěli svou firmu či své jméno spojit s tímto filmem a pomoci mu tak na další cestě obraťte se na produkci f8 art company pomocí kontaktů na webové stránce www.f8artcompany.com.

Premiéry budou probíhat od 16.února do 24. dubna 2015. O další budoucnosti filmu Vás budeme průběžně informovat.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka