Světový den první pomoci připadá na 10. září 2016

Druhá zářijová sobota je od roku 2000 Světovým dnem první pomoci. Má všechny upozornit na to, že dovednost poskytnout první pomoc může - v prvních minutách - rozhodnout o životě a smrti člověka.

Jarní servisní akce AUTO CB

Druhá zářijová sobota je od roku 2000 Světovým dnem první pomoci

Má všechny upozornit na to, že dovednost poskytnout první pomoc může - v prvních minutách - rozhodnout o životě a smrti člověka

Naučit se základní dovednosti první pomoci není přitom vůbec složité, bez ohledu na věk, vzdělání či povolání každého z nás.

Letošní Světový den se zaměřuje mj. na děti, jako příjemce, ale i jako poskytovatele první pomoci.

Mezinárodní hnutí Červeného kříže a Červeného půlměsíce představuje největšího školitele předlékařské první pomoci – jeho 180.000 instruktorů ročně naučí první pomoc více než 15 milionů lidí.

Český červený kříž v loňském roce naučil první pomoc 43.737 osob. Tradičně se věnuje i výuce první pomoci dětí a mládeže – např. právě u příležitosti letošního Světového dne představil publikaci Děti v dopravě.

Pozitivní ohlasy stále zaznamenáváme i na naši mobilní aplikaci První pomoc, kterou si může každý zdarma stáhnout a která má jak edukativní, tak i „ostrou“ část, která Vás provede poskytnutím první pomoci.

Uměli byste i Vy první pomoc poskytnout?

Cílem neodkladné resuscitace je obnovit základní životní funkce postižené osoby. Resuscitační úkony se provádí v rámci první pomoci osobě, která je v bezvědomí, nedýchá a má zastavenou srdeční činnost. Lidský život tak mohou při resuscitačních úkonech zachránit kyslíkové přístroje, resuscitační pomůcky, defibrilátory a další vybavení pro záchranáře jako jsou například resuscitační soupravy a dýchací přístroje.

ZDROJ: http://www.cervenykriz.eu/

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 08.09.2016 09:20




7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka