Svozové soboty bude organizovat Čistá Plzeň

Organizace svozových sobot na centrálním obvodu končí a přechází na městskou společnost Čistá Plzeň s.r.o.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od 1. září tohoto roku vchází v platnost vyhláška o zavedení a organizaci celoměstského systému nakládání s komunálním odpadem na území města Plzně.

Pro občany to v praxi znamená, že odpadkové koše, likvidace nepovolených skládek, separování odpadu, provozování sběrných dvorů a v neposlední řadě i velkokapacitní kontejnery se převádí jak fyzicky, tak administrativně z městského obvodu na společnost Čistá Plzeň s.r.o., a to na základě usnesení Rady města Plzně č. 132 ze dne 16. 3. 2015.

„Chtěli bychom tímto občany našeho obvodu informovat, že oblíbený, veřejností hojně využívaný pravidelný svoz velkokapacitních kontejnerů, které jsme na přání občanů umisťovali každou první sobotu v měsíci na sedmnácti stanovištích Městského obvodu Plzeň 3, již nebude v naší kompetenci“, informuje místostarosta centrálního obvodu David Procházka.

Občané centrálního obvodu se však nemusí obávat, že o tuto službu přijdou.

„Svozové soboty přislíbila nová městská společnost zachovat ve stejném rozsahu, tedy kontejnery by měla přistavit ve stejných termínech a na stejná stanoviště jako doposud“, dodal David Procházka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka