Technické obory se zájemcům o studium představí v jeden den

Sérii dnů otevřených dveří na Západočeské univerzitě zakončí všechny tři technické fakulty – strojní, elektrotechnická a aplikovaných věd.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zájemcům o techniku se představí ve středu 30. ledna od 8:30 do 16 hodin.

Uchazeči, kteří si nejsou jisti, zda je pro ně lepší elektrotechnika, strojařina nebo třeba kybernetika, informatika či další přírodní nebo technické disciplíny si mohou během jednoho dne prohlédnout všechny tři technické fakulty Západočeské univerzity, zblízka se seznámit s tím, co jim studium může přinést a jaké pak bude jejich budoucí uplatnění v praxi. Na základě toho pak mohou zvážit, který směr bude právě pro ně ten nejvhodnější.  

Den otevřených dveří začne v 8:30 hodin. Od 9 do 11 hodin budou ve všech třech budovách probíhat přednášky s podrobnými informacemi o studiu. Technické fakulty sídlí v kampusu Západočeské univerzity na Borských polích, a ačkoliv je nedělí dlouhé vzdálenosti, nabídnou uchazečům možnost přejíždět mezi jednotlivými budovami elektrobusem. K dispozici jim bude mezi desátou a patnáctou hodinou na trase mezi Fakultou elektrotechnickou a knihovnou, která se nachází poblíž Fakulty aplikovaných věd.

V moderní budově Fakulty aplikovaných věd (Technická 8) si návštěvníci prohlédnou pracoviště fyziky, geomatiky, matematiky, kybernetiky, informačních technologií, mechaniky a stavitelství. Fakulta se pochlubí výsledky práce svých vědců i studentů -  mluvicí hlavou, robotem pro inspekci svarů na potrubí v elektrárnách nebo systémem pro výcvik řízení letového provozu. Představí automatické titulkování televizních pořadů, plazmový reaktor pro přípravu unikátních materiálů a ukáže, jak lze pomocí myšlenek ovládat domácnost. Ve 13 hodin zpestří den otevřených dveří ukázky světových prototypů dronů a uchazečům se představí certifikátový program Technologie pro bezpilotní létání neboli Drony na ZČU.

Fakulta elektrotechnická (Univerzitní 26) bude uchazečům svoji činnost prezentovat už ve vstupních prostorách, program pak návštěvníky zavede na prohlídku a představení vybraných laboratoří. Uchazeči se dozvědí, co lze na fakultě studovat, jaké najdou po studiu uplatnění a seznámí se i s pracovními nabídkami partnerských firem fakulty. Ty mají nejen pro zájemce o studium vyhrazen vlastní blok přednášek. Fakulta má připraveny například ukázky inteligentních textilií, tištěné elektroniky, robotických systémů a k vidění bude i chytrý hasičský zásahový oblek. Během dne budou moct zájemci živě sledovat přelet české nanodružice VZLUSAT-1, který se Zemí komunikuje díky pozemnímu řídicímu středisku na Fakultě elektrotechnické.
 
Možnosti studia přiblíží také Fakulta strojní (Univerzitní 22). Uchazeči se dozví vše potřebné a seznámí se s projekty, do nichž se jako studenti budou moct sami zapojit. To, že strojaři zdaleka nejsou jen konstruktéři, prokáží i ukázky zaměření průmyslových partnerů fakulty, kteří zároveň představí možnosti provázání studia s praxi ve svých podnicích. Zájemci si prohlédnou studentskou formuli sestrojenou studenty technických fakult ZČU.  Co všechno obnáší členství v týmu UWB Racing Pilsen, se dozví ti, kdo si  ve 12:15 hodin půjdou poslechnout přednášku nazvanou Proč to pro nás projetím cílové čáry nekončí. Kromě ní budu připraveny ještě tři další – ta v 10:15 hodin má název Tři špatná rozhodnutí, která mi pomohla v kariéře, ve 13:15 proběhne přednáška na téma Profil 2019 a Smart City Polygon a ve 14:15 hodin se bude hovořit na téma Produkty a jejich počítačové simulace v rámci strojírenských divizí skupiny Streicher.

Kromě toho budou po celý den otevřeny multimediální učebny využívané odborem Celoživotního vzdělávání, Ústav jazykové přípravy představí svoji nabídku odborných i obecně zaměřených jazykových kurzů i kulturních akcí, pořádaných jazykovým centrem US Point nebo Ruským centrem. Centrum informatizace a výpočetní techniky zpřístupní IT laboratoře a infrastrukturu i laboratoř pro internet věcí IoT LaB. 

Podrobnosti o akci najdou zájemci na webových stránkách technika.zcu.cz.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka